22 Αυγούστου 2015

Ο ΕΟΤ ξεκινάει πρόγραμμα «Εκλογοτουρισμού»

Τα στελέχη του τουρισμού, με μια έξυπνη κίνηση, μετέτρεψαν την αδυναμία σε πλεονέκτημα: Σε μια ύστατη προσπάθεια να ενισχύσουν τα έσοδα, σκοπεύουν να μετατρέψουν τις εκλογές στην Ελλάδα σε πόλο έλξης για τους επισκέπτες

Η αφίσα που από άυριο θα βρίσκεται σε όλα τα μεγάλα τουριστικά περιοδικά και σε όλα τα διεθνή αεροδρόμια, λανσάροντας την ιδέα του «Εκλογοτουρισμού»

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σχεδιάζεται πυρετωδώς η καμπάνια προώθησης του εκλογοτουρισμού, προκειμένου να προλάβουν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Η καμπάνια θα έχει motto Live your elections in Greece και θα προβάλλει την εμπειρία της εκλογικής περιπέτειας σε συνδυασμό με τις ομορφιές της Ελλάδας.

Ο εκλογοτουρίστας θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τις ελληνικές εκλογικές ομορφιές μέσα από διάφορες δραστηριότητες: τουρ με πούλμαν σε εκλογικά θέρετρα ανά την Ελλάδα, στάση με διανυκτέρευση στα μέρη όπου ψηφίζουν οι Έλληνες πολιτικοί αστέρες, ξενάγηση από εκλογικούς αντιπροσώπους στα εκλογικά κέντρα και δοκιμή κομματικών προϊόντων κτλ. Για τον λόγο αυτόν, θα στηθούν σε όλη τη χώρα «Εκλογικά Fun Park».

Προβλέπεται ακόμη και εικονική εμπειρία ψήφου. Όποιος τουρίστας επιθυμεί, μπορεί να βιώσει τις εκλογές όπως ένας Έλληνας: να μπει πίσω απ’ το παραβάν, να βάλει στο φάκελο το ψηφοδέλτιο που επιθυμεί και να το ρίξει στην κάλπη. Θα μπορεί ακόμα να φιλοξενηθεί από ένα ελληνικό σπίτι και να δει την έκβαση των εκλογών μαζί με μια οικογένεια Ελλήνων ψηφοφόρων.

Τέλος, η ανακοίνωση αναφέρει σχέδια για τη δημιουργία εκλογοτουριστικών σουβενίρ, όπως ψηφοδέλτια από πάπυρο, αντίγραφα οστράκων για εξοστρακισμούς, κούπες με σήματα των κομμάτων και αγαλματίδια των πολιτικών, κυρίως με τη μορφή του Γιάνη Βαρουφάκη, που πουλάει πολύ στο εξωτερικό.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)
Λίλα Σταμπούλογλου
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.moyfanet&id=42582