22 Αυγούστου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Συνάντηση Λαφα - Κω/λου: "Θα εξαντλήσω την διερευνητική εντολή"

Την συμπόρευσή της με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα κρίνει η συνάντηση που έχει η Ζωή Κωνσταντοπούλου αυτή την ώρα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η συνάντηση ξεκίνησε τελικά με μία ώρα καθυστέρηση, περίπου στις 11:30 και μεταδόθηκαν live από το κανάλι της Βουλής οι δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Λαφαζάνης: Πιστεύω ότι η συμβολή σας είναι σημαντική για την τήρηση του Συντάγματος και του κανονισμού και της λειτουργίας της Βουλής.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα, το μόνο δίκαιο είναι το δίκαιο του Μνημονίου.

Η Ελλάδα και με απαίτηση του λαού, πρέπει να παραμείνει δημοκρατία με τη λαϊκή συμμετοχή.

Κωνσταντοπούλου: Εχει σημασία να υπογραμμίζεται η δημοκρατική υποχρεωση το θεσμικο καθηκον ολων να θωρακισουμε το συνταγμα κ το πολιτευμα απεναντι στα μνημονια που αντιστρατευονται τη συνταγματικη νομιμοτητα.

Είναι απο τις οχληρές παραμετρους το ότι αυτή η διαδικασία ξεκινησε με μια κυβερνηση που επελεξε να παραιτηθει στα μουλωχτά μη ενημερώνοντας τη Βουλή κ τη προεδρο της κ με το προεδρο της δημοκρατιας επισης να σιωπα την εκκινηση αυτης της διαδικασίας. Ειναι ιδιαιτερως οχληρο οτι εχτες αποκαλυφθηκε οτι για ολη την διαδικασια ειχαν πληρη ενημέρωση οι δανειστές αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή».


Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Λαϊκή Ενότητα» και η πρόεδρος της Βουλής συναντώνται στο γραφείο της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά από αίτημα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σε δήλωσή του πριν τη συνάντηση, ο Π. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι το αντικείμενο της συνάντησής του με την Ζωή Κωνσταντοπούλου θα είναι να την ενημερώσει για την δημιουργία του νέου κόμματος και τις απόψεις του. «Πιστεύω ότι θα είναι μια πάρα πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση» είπε.

Οταν ρωτήθηκε αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα είναι στις λίστες, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας επέμεινε: Δεν θα συζητήσουμε σήμερα αυτά τα θέματα, αλλά το θεσμικό ζήτημα. Θα την ενημερώσω για το νέο κόμμα και τις απόψεις του».

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να τηρούνται οι θεσμικές διαδικασίες και οι προβλέψεις του Συντάγματος καθώς «τόσο οι κυβερνήσεις αλλά και οι μημονιακές δυνάμεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο και κανονισμό Βουλής και το Σύνταγμα».

Τέλος, για την διερευνητική εντολή απάντησε: «Βεβαίως και θα την εξαντλήσω».


Η συνάντηση πραγματοποιείται μια ημέρα μετά από την ανακοίνωση του νέου πολιτικού σχηματισμού, που πυροδότησε σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στο Μαξίμου και την πλευρά Λαφαζάνη αλλά και τις αλλεπάλληλες εμπρηστικές δηλώσεις Κωνσταντοπούλου κατά Τσίπρα.

Ο ρόλος της Ζωής

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα ταχθεί με το νέο κόμμα στο οποίο θα έχει προεξάρχοντα ρόλο.

Η Σόφη Παπαδόγιαννη, που παραιτήθηκε χθες από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και συμπορεύεται με την Λαϊκή Ενότητα, μιλώντας στο Mega, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μιλώντας για πρωτοβουλίες προκειμένου να συμπηχθεί ένα ευρύ μέτωπο κατά των μνημονίων.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που θα λάβει την διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μόλις την παραδώσει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προτίθεται να εξαντλήσει το τριήμερο που προβλέπει το Σύνταγμα. Ενώ δεν αποκλείεται να επιδιώξει συνάντηση και με τον Αλέξη Τσίπρα.