07 Αυγούστου 2015

Εκλογική ετοιμότητα στη Συγγρού

Σε εκλογικούς ρυθμούς κινείται, εκ των πραγμάτων, η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς οι διαδοχικές δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών αλλά και οι κινήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας προοιωνίζονται ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ και νέες πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης και συνολικά τα στελέχη της Ν.Δ. ξορκίζουν μία νέα εκλογική αναμέτρηση, όχι μόνον εξαιτίας της δημοφιλίας που εξακολουθεί, παρά την ασυνέπεια λόγων και έργων και τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, να απολαμβάνει ο κ. Τσίπρας αλλά, κυρίως, λόγω του πρόσθετου κόστους που θα συσσωρεύσει στην οικονομία και στην κοινωνία. Αλλωστε, μαζί με το δημοψήφισμα, θα πρόκειται για την τρίτη εκλογική αναμέτρηση που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αν συνυπολογιστούν οι εκλογές του Ιανουαρίου, λόγω της άρνησης εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. O πρόεδρος της Ν.Δ θα επιδιώξει να εκθέσει τις σκοπιμότητες πίσω από μία εκλογική διέξοδο του κ. Τσίπρα, την ίδια στιγμή που στελέχη του κόμματος επιμένουν στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Την άποψη ότι εκλογές θα γίνουν για τα εσωτερικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ και θα έχουν τεράστιο κόστος για τη χώρα εξέφρασε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη (ΣΚΑΪ), προσθέτοντας πως «αν θέλουμε να σώσουμε τη χώρα, μόνη ελπίδα είναι να υπάρξει κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας». «Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας έχει χάσει παντελώς την αξιοπιστία του. Καίτοι νέος στην ηλικία, εκπροσωπεί ό,τι παλαιότερο και παλαιοκομματικό έχει εμφανιστεί στο ελληνικό πολιτικό στερέωμα», προσέθεσε από το ραδιόφωνο του Φαλήρου ο κ. Νικ. Δένδιας, ενώ υπέρ μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, «μία εθνική Ελλάδος, με άτομα που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας» τάχθηκε και ο κ. Κ. Χατζηδάκης (984).

Εν τω μεταξύ κλιμακώνεται η πίεση των γαλάζιων προς τον πρωθυπουργό για σειρά υποθέσεων που αμφισβητούν ευθέως το «ηθικό πλεονέκτημα» της κυβέρνησης. Τη νέα ερώτηση προς τον κ. Τσίπρα υπογράφουν 39 «γαλάζιοι» (μεταξύ άλλων, Αυγενάκης, Ολγα Κεφαλογιάννη, Βαρβιτσιώτης, Μητσοτάκης, Κακλαμάνης, Σταϊκούρας, Βλάχος), και σε αυτήν ζητούνται απαντήσεις για σειρά θεμάτων. Από το ζήτημα των αναλήψεων από τους λογαριασμούς της κ. Νάντιας Βαλαβάνη, λίγο πριν από την επιβολή ελέγχων κεφαλαίου, και τη στρατολογική κατάσταση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τ. Κορωνάκη (σ.σ. εμφανίζεται ως ανυπότακτος), μέχρι τον υφυπουργό που φέρεται να έχει εξωχώρια εταιρεία στην Κύπρο, από το 2008, μέχρι την ενοικίαση, χωρίς άδεια, της βίλας Βαρουφάκη και την αντιπαράθεση μεταξύ των Νίκου Παππά και Ζωής Κωνσταντοπούλου για τα μέλη του ΕΣΡ. Στην ίδια ερώτηση θίγεται, για πρώτη φορά, και το ερώτημα των ανοικτών διαύλων της κυβερνητικής παράταξης με συγκεκριμένους δημοσιογράφους που φέρονται να στελεχώνουν την επικοινωνιακή γραμμή κρούσης του ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ