06 Αυγούστου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Καταδίκη αστυνομικού: Άγριο ξύλο μοτοσικλετιστών σε οδηγό

Ένας αστυνομικός, που εργαζόταν ως μυστικός, ήταν μεταξύ των μοτοσικλετιστών, που είχαν ξυλοκοπήσει Κινέζο οδηγό στο Μανχάταν. Η επίθεση είχε καταγραφεί από κινητό τηλέφωνο. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ (Vid)
Ο Wjciech Braszczok, ένας πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης για τον ρόλο του σε μια υπόθεση ξυλοδαρμού στο Μανχάταν, που είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ.

Το περιστατικό συνέβη το 2013 και είχε καταγραφεί σε βίντεο. Σε αυτό παρακολουθούμε το κυνήγι ενός οδηγού από μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι τον προλαβαίνουν και μπροστά στα μάτια της συζύγου του τον δέρνουν, αφήνοντάς τον αιμόρφυρτο στο οδόστρωμα. Στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, καθόταν το 2χρονο παιδί του ζευγαριού.


Θύμα της επίθεσης, ήταν ο Κινέζος Alexian Lien, ο οποίος αφού παρενοχλήθηκε από τους μοτοσυκλετιστές, ανέπτυξε ταχύτητα χτυπώντας έναν από αυτούς και τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά. Οι υπόλοιποι τον καταδίωξαν, τον πρόλαβαν και τον έβγαλαν από το αυτοκίνητο.


Ο 34χρονος πρώην αστυνομικός που καταδικάστηκε την Τετάρτη, για τη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν συμμετέχει στον ξυλοδαρμό, ωστόσο είναι αυτός που έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου και στη συνέχεια δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει την επίθεση.



"Ήταν πανδαιμόνιο αυτή η μέρα. Ο Braszczok, έδρασε σαν μέλος συμμορίας", είπε ο εισαγγελέας J. Steinglass, ο οποίος ζήτησε να επιβληθεί αυστηρότερη ποινή στον κατηγορούμενο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα των μοτοσικλετιστών, είχε προκαλέσει πολλά επεισόδια εκείνη τη μέρα στους δρόμους του Μανχάταν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τουλάχιστον 300 καταγγελίες για τη δράση τους.


Ο Lien, ο οδηγός του SUV, ο οποίος κατέληξε με 12 ράμματα για την επίθεση δεν αντιμετώπισε οποιαδήποτε κατηγορία.


Ο Braszczok, εργαζόταν ως μυστικός αστυνομικός εκείνη τη μέρα, καθώς ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση του κινήματος "Occupy Wall Street". O ίδιος στην απολογία του, υποστήριξε ότι δεν επενέβη, καθώς φοβήθηκε για τη σωματική του ακεραιότητα.

(Πηγή: Dailymail)