26 Αυγούστου 2015

ΓΕΛΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ! Το υπ. Προστασίας του Πολίτη «αδειάζει» τον Καμμένο κι αυτός επιμένει: Δεν υπάρχει στην ΕΥΠ ο αστυνομικός που καταγγέλλει

Το υπ. Προστασίας του Πολίτη «αδειάζει» τον Καμμένο: Δεν υπάρχει στην ΕΥΠ ο αστυνομικός που καταγγέλλει
Απάντηση στις καταγγελίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, μετά την επίθεση με αυγά που δέχθηκε στην Κω, έδωσε την Τετάρτη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο με ανακοίνωσή που εξέδωσε διαψεύδει τις αναφορές και τις κατηγορίες του κ. Καμμένου (μέσω Twitter) ότι τους επιτέθηκαν αστυνομικοί που υπηρετούν στο νησί.

Ο κ. Καμμένος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι επικεφαλής των αγανακτισμένων πολιτών που του επιτέθηκαν στην Κω ήταν εν ενεργεία αστυνομικός με μακρά θητεία στην ΕΥΠ μαζί με νεοναζί. Μάλιστα, ο υπουργός κατονόμασε ως οργανωτή της εναντίον του διαμαρτυρίας τον Σταύρο Κοτσιόπουλο.

Ωστόσο, με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ξεκαθαρίζει πως έπειτα από ενδελεχή έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών προέκυψε ότι από το 2009 μέχρι σήμερα δεν υπηρετεί σε αυτήν αστυνομικός με το όνομα που καταγγέλθηκε, εκθέτοντας με τον τρόπο αυτό τον υπουργό.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το ΥπτΠ αναφέρει: «Μετά από δημοσιεύματα και καταγγελίες ότι αστυνομικός που υπηρετεί στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποκίνησε και ενεπλάκη σε επίθεση κατά Υπουργού της Κυβέρνησης στην Κω, σας γνωστοποιούμε ότι μετά από ενδελεχή έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών προέκυψε ότι από το 2009 μέχρι σήμερα δεν υπηρετεί σε αυτήν αστυνομικός με το όνομα που καταγγέλθηκε

Ο Καμμένος επιμένει: Υπηρέτησε στην ΕΥΠ ο αστυνομικός που οργάνωσε την επίθεση με τα αβγά

Παρά την διάψευση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την οποία άδειασε εντελώς τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος επιμένει ότι ο αστυνομικός που κατήγγειλε ότι κρύβεται πίσω από την επίθεση με αβγά εναντίον του στην Κω, υπηρέτησε στην ΕΥΠ.

Σε δήλωσή τους οι ΑΝΕΛ υποστηρίζουν ότι ο αστυνομικός τον οποίο ο ίδιος κατονόμασε ως Σταύρο Κοτσιόπουλο, είναι υπαρκτό πρόσωπο και μάλιστα υπηρετούσε στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών το διάστημα από το 2006 έως το 2008.
«Ο συγκεκριμένος αστυνομικός υπηρετούσε στην ΕΥΠ από το 2006 έως το 2008 και μας προβληματίζει για ποιο λόγο το αποκρύπτει ο διοικητής της ΕΥΠ», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ΑΝΕΛ.

Η διευκρίνιση Καμμένου για την χρονολογία που υποστηρίζει ότι υπηρέτησε στην ΕΥΠ ο εν λόγω αστυνομικός, έρχεται μετά την ανακοίνωση του υπ. ΠΡΟΠΟ ότι «μετά από ενδελεχή έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών προέκυψε ότι από το 2009 μέχρι σήμερα δεν υπηρετεί σε αυτήν αστυνομικός με το όνομα που καταγγέλθηκε».