25 Αυγούστου 2015

Τα «βρόντηξε» και αυτός από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ  στην Α’ Θεσσαλονίκης ο πρώην ευρωβουλευτής, Μιχάλης Τρεμόπουλος αφού όπως ο ίδιος υποστηρίζει στην Karfitsa «η πρώτη φορά Αριστερά απέτυχε». Το στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων ξεκαθαρίζει ωστόσο πως πρόκειται για προσωπική του επιλογή, χωρίς να έχει ληφθεί κάποια σχετική απόφαση από τα κεντρικά του κόμματος, το συντονιστικό του οποίου συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο.

«Δεν θα είμαι υποψήφιος γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τήρησε τα 22 προγραμματικά σημεία που είχε συμφωνήσει με τους Οικολόγους Πράσινους. Δεν είχε επεξεργασμένη τακτική για μια σκληρή εναλλακτική διέξοδο. Επιδείνωσε τα προβλήματα. Δεν προχώρησε σε καμία μεταρρύθμιση από αυτά που λέγαμε τόσα χρόνια» τονίζει ο κ. Τρεμόπουλος.

Συμπληρώνει πως «δεν υλοποίησε πράγματα στα οποία είχαμε συμφωνήσει όπως είναι η απλή αναλογική, ο διαχωρισμός Εκκλησίας και κράτους, η αναδιοργάνωση των δημόσιων υπηρεσιών. Δεν προχώρησε μορφές κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Δεν τήρησε αυτό που μας υποσχέθηκε ο Τσίπρας προσωπικά ότι μαζί θα χαράξουμε την περιβαλλοντική πολιτική της χώρας» λέει.

Ο υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του Ιανουαρίου ισχυρίζεται επίσης ότι δεν τηρήθηκαν συμφωνίες και δεσμεύσεις από την πλευρά του παραιτηθέντα Πρωθυπουργού, όπως ήταν να φαίνονται τα διακριτικά και η λέξη «Οικολόγοι» στο ψηφοδέλτιο της Κουμουνδούρου. «Εμείς κρατούσαμε τον κώδικα δεοντολογίας και κάποιοι άλλοι όχι, και μάλιστα εκλέχτηκαν και ανταμείφθηκαν κι όλας. Η πρώτη φορά Αριστερά ήταν μια αποτυχία» υποστηρίζει ο κ. Τρεμόπουλος. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως δεν θα είναι υποψήφιος ούτε με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ούτε με κανένα άλλο κόμμα. Αφήνει ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά.

του Βαγγέλη Στολάκη
http://www.karfitsa.gr/2015/08/25/kai-o-tremopoylos-feygei-apo-to-psifode/