22 Αυγούστου 2015

Βρετανία: Συγκλονιστικό βίντεο από τη συντριβή μαχητικού σε αγώνα επίδειξης

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες - Ο πιλότος του Hawker Hunter έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα - Για πολλές απώλειες κάνουν λόγο οι βρετανικές αρχές
Τραγική κατάληξη είχε η αεροπορική επίδειξη Shoreham airshow στο δυτικό Σάσεξ, στην Αγγλία, όταν αεροπλάνο τύπου Hawker Hunter έχασε τον έλεγχο και συνετρίβη πάνω στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα των θεατών που παρακολουθούσαν το σόου.





Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροπλάνο έπεσε πάνω σε τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα, ενώ αστυνομικός δήλωσε πως υπάρχουν πολλές απώλειες, αλλά στην παρούσα φάση δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πόσες και σε τι κατάσταση.





Αυτόπτης μάρτυρας, πάντως, δήλωσε ότι ο πιλότος φάνηκε να τρέχει από τα φλεγόμενα συντρίμμια, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται επισήμως, ενώ σύμφωνα με την εικόνα που βλέπουμε στο βίντεο, δεν φαίνεται πουθενά ότι εκτοξεύθηκε από την καμπίνα του. Το βίντεο, πάντως, είναι συγκλονιστικό. Ο πιλότος επιχείρησε μία στροφή 360 μοιρών, ανέβηκε κάθετα τον ουρανό, κατάφερε να γυρίσει τη μύτη προς το έδαφος, αλλά στο σημείο αυτό στόλαρε και ξεκίνησε η κάθετη πτώση του για διάστημα μεγαλύτερο του ενός λεπτού. Την τελευταία στιγμή ο πιλότος καταφέρνει να το ισορροπήσει, όμως είναι πλέον αργά, καθώς είχε πλησιάσει μόλις λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος, με αποτέλεσμα να συντριβεί, προκαλώντας μία πύρινη μπάλα.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε μετά την πτώση του αεροπλάνου είναι μεγάλη, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα.





Το Hawker Hunter είναι μαχητικό πολεμικό σκάφος της δεκαετίας του '50, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για βομβαρδισμούς και για αναγνωριστικές αποστολές.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player