18 Αυγούστου 2015

Το λουκούλλειο δείπνο του Αλέξη Τσίπρα στη Μήλο

Από θαλασσινά μέχρι... κοτόπουλο περιείχε το μενού του δείπνου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της παρέας του στην παραδοσιακή ταβέρνα "Γαλήνη" στη Μήλο ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Συνοδευόμενος από τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα, τα παιδιά τους, τον αδερφό του, τον υφυπουργό Εσωτερικών Παύλο Πολάκη και αρκετούς άλλους, ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε ανήμερα της ημέρας της Παναγιάς στην ταβέρνα στην περιοχή Αγία Ειρήνη της Μήλου.

Ο ξάδερφός του Δημήτρης, πολιτικός μηχανικός που ζει στο νησί, είχε φροντίσει να κλείσει τραπέζι για τη μεγάλη παρέα (18 άτομα ήταν συνολικά, εννέα ενήλικοι και εννέα παιδιά). Δεν είχε πει όμως ότι στην παρέα θα ήταν και ο πρωθυπουργός της χώρας.

Click4more: Ο Τσίπρας junior και η αγάπη του για τον Αλέκο Φλαμπουράρη Η παρέα του πρωθυπουργού έφτασε, περίπου στις 21:00 το βράδυ, στην ταβέρνα και αμέσως άρχισαν να φτάνουν τα... πιάτα.

Παραδοσιακά πιτάκια, κολοκυθοκεφτέδες ντομαντοκεφτέδες, καλαμαράκια, γαρίδες, μύδια αχνιστά, αχινοσαλάτα, πατάτες τηγανιτές, πατατοσαλάτα, αθερίνες, μαρίδες, όστρακα ήταν ανάμεσα στα πιάτα που γέμισαν το τραπέζι.

Αλλά η Άννα Βλάχου, ιδιοκτήτρια της ταβέρνας, δεν είχε πει την... τελευταία της κουβέντα. Πλησίασε τον πρωθυπουργό και του είπε: "Να είσαι δυνατός", χτυπώντας τον παράλληλα στον ώμο. Μια κίνηση που ανταπέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά χωρίς σχόλιο.

Και για να... είναι δυνατός, θα πρέπει να φάει. Και η κα Βλάχου ρώτησε τον πρωθυπουργό: "Να φέρω λίγη γαλήνη πρόεδρε;" τον ρώτησε. Και υποσχέθηκε πως με αυτό που θα έστελνε, θα έγλειφαν όλοι τα δάχτυλά τους. Έφτασε λοιπόν και η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού: κοτόπουλο μαγειρεμένο με λαχανικά και ντομάτα.
Και φυσικά ακολούθησε το γλυκό: δροσερή κρέμα με μπισκότα και γλυκά του κουταλιού.

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης