24 Αυγούστου 2015

ΠΟΙΟΙ; ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ: ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ! ΔΕΗ: Την έχουν “φεσώσει” έχοντες με βίλες και πισίνες – Έχουν μπει και στο Κοινωνικό Τιμολόγιο!

- Κάνοντας χρήση του νόμου εφοπλιστές και επιχειρηματίες μπήκαν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο!
- "Έβαλαν μέσα" την ΔΕΗ χιλιάδες ευρώ και όταν με την ηλεκτρονική διασταύρωση τους βρήκαν και τους έκοψαν το ρεύμα έσπευσαν να πληρώσουν
- Άλλαζαν πάροχο για να μην πληρώσουν - Διαβάστε τις περιπτώσεις

Το θράσος πολλών συμπολιτών μας δεν έχει όριο! Όταν μάλιστα υπάρχουν παραθυράκια στο νόμο, τρυπώνουν συνήθως αυτοί που έχουν και όχι εκείνοι που δεν έχουν. Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι αυτοί που έχουν φεσώσει την ΔΕΗ δεν είναι εκείνοι που δεν έχουν να πληρώσουν αλλά εύποροι συμπολίτες μας οι οποίοι προτιμούν να τα... ξοδευουν αλλού.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, συμπληρώθηκε ένας μήνας λειτουργίας του νέου ηλεκτρονικού συστήματος διασταυρώσεων της ΔΕΗ και τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά:

Όπως γράφει η ηλεκτρονική έκδοση των ΝΕΩΝ, υπάρχει περίπτωση ιδιοκτήτη βίλας 500 τ.μ. στη Νέα Ερυθραία με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, που χρωστά εδώ και ένα χρόνο 20.000 ευρώ στη ΔΕΗ, αλλά εμφανίζεται ως δικαιούχος Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.
Έτσι, η ΔΕΗ δεν μπορεί να προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος, καθώς προστατεύεται από το ειδικό καθεστώς.

Με τον συγκεκριμένο έχουν γίνει πολλές φορές επαφές και η ΔΕΗ όταν διαπίστωσε ότι ανήκει στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΑ) να κάνει επανέλεγχο στο δηλωμένο εισοδήμά του, καθώς και στον ΟΑΕΔ, προκειμένου να ελέγξει αν είναι άνεργος!

Άλλος χρωστά στη ΔΕΗ 20.000 ευρώ για πάνω από χρόνο, μένει σε βίλα στο Παλαιό Ψυχικό και είναι γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

Επίσης, στο Κοινωνικό Τιμολόγιο επιχειρηματίας πρώην παράγοντας του ποδοσφαίρου με βίλα στο Βαρνάβα.
Εβαλε μέσα τη ΔΕΗ 34.000 ευρώ και μετακόμισε σε άλλη εταιρεία, συνεχίζοντας φυσικά να χρωστάει.

Τα παραδείγματα είναι ατελείωτα και σύμφωνα με την ΔΕΗ μόλις τους εντόπισε και τους έκοψε το ρεύμα οι περισσότεροι έτρεξαν να κάνουν διακανονισμό και να πληρώσουν!

Τα ξενοδοχεία

Σε πανελλαδικό επίπεδο, αποκαλύπτεται επίσης ότι στην Ρόδο 50 από τα πιο μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα έχουν οφειλές στην ΔΕΗ πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ.

Τι έγινε σε αυτή την περίπτωση;

Όταν έγινε κρούση από στελέχη της ΔΕΗ στους ξενοδόχους της Ρόδου, από τα 50, τα 45 υπέγραψαν άμεσα διακανονισμό. Πέντε- έξι δεν τήρησαν το διακανονισμό, ενώ άλλα πέντε δεν προσήλθαν καθόλου να κάνουν ρύθμιση.

Όταν η ΔΕΗ έδωσε στον ΔΕΔΔΗΕ εντολές αποκοπής για 11 ξενοδοχειακούς πελάτες με αθροιστικές οφειλές 1,4 εκατ. ευρώ, ο ένας πλήρωσε την οφειλή του αμέσως μόλις εμφανίστηκε το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ μετά από μία ώρα έκανν το ίδιο και οι άλλοι 10.