20 Αυγούστου 2015

Δικαιώθηκαν όσοι δεν έδωσαν λεφτά στον Βαρουφάκη

Οι διοικήσεις Οργανισμών και Φορέων του Δημοσίου, τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, οι Πρόεδροι Νοσοκομείων και Πρυτάνεις ΑΕΙ που ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να καταθέσουν τα τελευταία διαθέσιμα τους, στον μεγάλο κουμπαρά που άνοιξε η κυβέρνηση στην Τράπεζα της Ελλάδος, για να εξαντλήσει δήθεν τη «σκληρή διαπραγμάτευση» με τους δανειστές, σήμερα δικαιώνονται πανηγυρικά.

Όλοι όσοι κράτησαν τα χρήματα στους λογαριασμούς των φορέων που διοικούν, έχουν σήμερα τη δυνατότητα να αυτοσυντηρηθούν, να καταβάλλουν μισθούς και αμοιβές στους εργαζόμενους και συνεργαζόμενους οργανισμούς, να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους και να υλοποιήσουν στοιχειωδώς το έργο τους μέχρις ότου η Ελλάδα αποκτήσει μια σοβαρή κυβέρνηση «ενηλίκων». Οι υπόλοιποι ασφυκτιούν.

Περισσότερα από  7,5 δις Ευρώ άντλησε το Ελληνικό Κράτος από τον περιβόητο «εσωτερικό δανεισμό» ώστε να πληρώνει τους δανειστές σε σκληρό νόμισμα, την ίδια στιγμή που μια μικρή ομάδα στην πλατεία Συντάγματος σχεδίαζε το πραξικόπημα, για τη μετάβαση στην ανύπαρκτη δραχμή, μέσω ενός παράλληλου νομίσματος.

Σήμερα, μετά την οδυνηρή ήττα και την επονείδιστη συνθηκολόγηση του Τρίτου Μνημονίου, το ελληνικό Κράτος εισπράττει, πληρώνει τους δανειστές αλλά δεν επιστρέφει τα λεφτά που «δανείστηκε» από τους δικούς του φορείς.

Από τα 13 δις Ευρώ που εκταμιεύονται μετά την απόφαση του ESM, τα 3,2 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή ομολόγων της ΕΚΤ και 7,3 δισ. ευρώ θα ξεπληρώσουν το δάνειο-γέφυρα από τον EFSF.
Αφού κανένας δεν πληρώνει φόρους στην νέα προεκλογική περίοδο, το Ελληνικό Δημόσιο θα χρειαστεί 1,2 δισ. ευρώ για την κάλυψη άμεσων ταμειακών αναγκών και επιπλέον 800 εκατ. για κάλυψη ελλειμμάτων του προϋπολογισμού.
Αν όλα πάνε καλά, θα περισσέψουν ίσως 500 εκατ. € για την πληρωμή(;) ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις.
Ένα ποσό 10 δισ. ευρώ, θα κατατεθεί άμεσα σε ειδικό λογαριασμό και θα είναι διαθέσιμα μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Πρόκειται για τα λεφτά που γενναιόδωρα έστειλε πίσω στο Λουξεμβούργο ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης, στα τέλη Φεβρουαρίου, αφού τότε «δεν τα χρειαζόμασταν».
Πουθενά στον λογαριασμό αυτό δεν υπάρχει ένα μικρό έστω ποσό για την επιστροφή των «δανεικών» στους Φορείς του Δημοσίου.

Γι’ αυτό άλλωστε οι Οργανισμοί που «δάνεισαν» τον κ. Βαρουφάκη σήμερα δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους με κλασικό παράδειγμα την μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, με την εξαφανισμένη «μικρή Πρωθυπουργό» κ. Δούρου…

Όσοι πίστεψαν την Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι Έλληνες άλλωστε…

Χρήστος Κώνστας
http://www.paraskhnio.gr/dikaiothikan-osoi-den-edosan-lefta-sto/