11 Αυγούστου 2015

Ο... Τσίπρας "βάφτισε" το κόμμα του Λαφαζάνη

Μπορεί να μην έχει "γεννηθεί" ακόμα αλλά όλοι μιλούν γι’ αυτό: για το κόμμα που προτίθεται να ιδρύσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Αριστερή Πλατφόρμα μετά τη διαφαινόμενη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ελέω Μνημονίου.

Ήδη, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις για τη νέα συμφωνία με τους δανειστές, βρίσκεται σε εξέλιξη και η συζήτηση για το εσωκομματικό μέλλον του κόμματος.

Στο Μαξίμου θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι μετά την κρίσιμη ψηφοφορία της Πέμπτης, όταν αναμένεται να έρθει στη Βουλή το νέο Μνημόνιο, η "ομάδα Λαφαζάνη", που σύμφωνα με εκτιμήσεις αριθμεί 25 βουλευτές, θα αποσκιρτήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθως θα κινηθούν οι διαδικασίες για την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα.

Οι κινήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας "παρακολουθούνται"... στενά το τελευταίο διάστημα από άμεσους συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, έχουν δώσει και προσωρινό... όνομα στο νέο κόμμα που αναμένεται να δημιουργηθεί. "Μάλλον σκέφτονται να το ονομάσουν... ΕΑΜ, δηλαδή Ελληνικό Αριστερό Μέτωπο" είπαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η Αριστερή Πλατφόρμα και οι βουλευτές που την ακολουθούν ετοιμάζουν συνεργασία με το κόμμα του πρώην προέδρου του Συνασπισμού Αλέκου Αλαβάνου αλλά και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Μάλιστα, ενόψει των εκλογών που μπορεί να διαψεύδονται από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη αλλά όλοι είναι σίγουροι πως θα γίνουν, το Μαξίμου έχει ήδη φροντίσει να "μετρήσει" δημοσκοπικά το νέο κόμμα που ΘΑ ιδρύσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Αν και οι μετρήσεις είναι δύσκολες, από τη στιγμή που μιλάμε γιατί κάτι που... δεν υπάρχει, οι εκτιμήσεις και οι αναγωγές δίνουν "το πολύ ένα 5%" στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.