24 Αυγούστου 2015

Μαρία Μενούνος: H βασίλισσα του E! News

Η «δικιά μας» Μαρία Μενούνος χρίζεται κεντρική παρουσιάστρια του E! News και αλλάζει κατηγορία σελεμπριτοσύνης. Από νεοεμφανιζόμενη, ενδύεται τον μανδύα της καταξίωσης και γίνεται big time star και στο Αμέρικα, με τις πρώτες ίντριγκες που συνοδεύουν το νεοαποκτηθέν της status να αναδύονται νωχελικά -καθότι Αύγουστος- μέσα από τα διαδικτυακά και μη mediaΜπορεί ο Ουμπέρτο Εκο να έγραφε το μακρινό 1993 -πιθανότατα εκ πείρας- ότι «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις», ανακηρύσσοντας «νεκρό» τον μήνα αυτό, η φετινή πραγματικότητα ωστόσο βάλθηκε να τον διαψεύσει. Κι αν στην Ελλάδα τα νέα είναι στην πλειονότητά τους από ζοφερά έως κωμικοτραγικά, δεν συμβαίνει το ίδιο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ή, για να ακριβολογούμε, στην άλλη πλευρά του Ειρηνικού, στον αυτονομημένο πλανήτη του Χόλιγουντ, όπου τα γρανάζια της showbiz συνεχίζουν να γυρίζουν αενάως, παράγοντας φρέσκα νέα που δεν προϋποθέτουν ολονυχτίες της Ολομέλειας της Βουλής. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι κάποιοι δεν χάνουν τον ύπνο τους. Στην προκειμένη περίπτωση, η καμπάνα χτύπησε για την Τζουλιάνα Ράνσικ, η οποία με το που έμαθε τα νέα της τοποθέτησης της Μαρίας Μενούνος στη θέση της κεντρικής παρουσιάστριας του E!News, πόστο που την τελευταία δεκαετία είχε ταυτιστεί με το όνομά της, πήδηξε χωρίς δίχτυ ασφαλείας σε ένα αυτοκαταστροφικό σπιράλ δηλώσεων -μέσω ανώνυμων πηγών του καναλιού- με μοναδικό στόχο να μην αφήσει κανέναν να πιστέψει ότι αντικαταστάθηκε, αλλά ότι η απόφαση της εγκατάλειψης της παρουσίασης του E!News ήταν ολότελα δική της.


Φυσικά, η κυρίως είδηση είναι ότι η ελληνικής καταγωγής Μαρία Μενούνος από τις 11 Αυγούστου βρίσκεται επίσημα στο τιμόνι του καθημερινού ωριαίου show «E! News», το οποίο μετρά 24 ολόκληρα χρόνια στον αέρα. Η ταλαντούχα Μαρία, η οποία στο βιογραφικό της δηλώνει ηθοποιός, δημοσιογράφος, τηλεοπτική παρουσιάστρια αλλά και... ερασιτέχνης παλαιστής, είχε γνωριστεί με τη διοίκηση του NBC, στη μητρική εταιρεία του οποίου ανήκει και το κανάλι Ε!, ήδη από τον Μάιο του 2014, όταν και υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο για διάφορα τηλεοπτικά projects, ξεκινώντας με το «Untold With Maria Menounos», το οποίο ολοκληρώθηκε την τηλεοπτική σεζόν που πέρασε. Είχε ήδη ολοκληρώσει επιτυχώς τρία χρόνια στην παρουσίαση του «Extra», του αντίστοιχου προγράμματος της Warner Bros, και το γεγονός ότι ήταν άφθαρτη από σκάνδαλα και αγαπητή στο κοινό, με ένα μεγάλο και πολύ πιστό κοινό στα social media, την καθιστούσε ιδιαιτέρως ελκυστική μεταγραφή. Το πλατύ της χαμόγελο και η σαφώς αναβαθμισμένη της εικόνα τα τελευταία χρόνια ήταν σίγουρα επιπρόσθετα προσόντα. Οταν η 37χρονη Μενούνος πάτησε το πόδι της στο κανάλι, όλοι ήξεραν ότι η αυτοκαταστροφική έκρηξη της Ράνσικ ήταν απλώς ζήτημα χρόνου. Εξάλλου, η μεγάλη γκάφα με το ρατσιστικό σχόλιο εναντίον της Ζεντάγια Κόλμαν στην απονομή των βραβείων Οσκαρ, το οποίο πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ως ταφόπλακα στην καριέρα της Ιταλίδας Τζουλιάνα, ήταν ακόμα νωπή. Δεν είχαν περάσει τρεις μήνες από την ημέρα της τελετής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, όταν η βετεράνος Ράνσικ, βλέποντας το νεαρό αστέρι της Disney Ζεντάγια με μακριά ράστα να πλαισιώνουν το πρόσωπό της, αναφώνησε στο πλαίσιο του «Fashion Police»: «Μου δίνει την εντύπωση ότι μυρίζει πατσουλί ή ίσως και μαριχουάνα». Η Ζεντάγια παρεξηγήθηκε, η συμπαρουσιάστρια του “Fashion Police” Κέλι Οσμπορν αποχώρησε, η Ράνσικ άρχισε να δέχεται απειλές κατά της ζωής της ως «ρατσιστόμουτρο» και ο Τύπος φυσικά τη σταύρωσε. Στο κανάλι άρχισαν να ψιθυρίζουν ότι είχε έρθει η ώρα της Μαρίας. Θα ανερχόταν στην ιεραρχία του καναλιού χωρίς καν να χρειαστεί να «λερώσει τα χέρια της», αφού η Ράνσικ είχε καταφέρει να γκρεμίσει μόνη της τον τοίχο της δημοτικότητας που την προστάτευε.


Η 40χρονη Τζουλιάνα Ράνσικ σχεδίαζε την αποχώρησή της από το E! News εδώ και περίπου τρία χρόνια, αλλά μόλις κατέφθασε η Μαρία Μενούνος ξύπνησε το μεσογειακό ταμπεραμέντο της και ανανέωσε αμέσως το συμβόλαιό της μέχρι το 2016



Τζουλιάνα Vs Μαρίας
Βεβαίως, είναι γεγονός ότι η 40χρονη παρουσιάστρια σχεδίαζε την αποχώρησή της από το E!News εδώ και περίπου τρία χρόνια, αλλά, όπως λέει, το κανάλι δεν την άφηνε. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η Μενούνος προσελήφθη μόνον όταν η Τζουλιάνα ξεκαθάρισε ότι το 2014 θα ήταν η τελευταία της χρονιά. Η άφιξη όμως του νέου αίματος ξύπνησε το μεσογειακό ταμπεραμέντο -και το τεράστιο «εγώ»- της Τζουλιάνα, η οποία αμέσως ανανέωσε το συμβόλαιό της μέχρι το 2016. Η ίδια υποστηρίζει ότι, ενώ ήθελε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένεια και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις της -κρασιά, ρούχα- η ξαφνική αποβολή της παρένθετης μητέρας που κυοφορούσε τον πρώτο γιο των Ράνσικ, Ντιούκ, την έκανε να αναθεωρήσει τα σχέδιά της. «Η Μαρία και η Τζουλιάνα έχουν τον ίδιο ατζέντη και σίγουρα υπάρχει κάποιος ανταγωνισμός μεταξύ τους. Η Τζουλιάνα έχει τον τέλειο σύζυγο, μια κορυφαία δουλειά και ένα δημοφιλές ριάλιτι (το “Giuliana and Bill”, που ακολουθεί τη ζωή της με τον άντρα της). Η Μαρία είναι νέα στο κανάλι και έχει ένα ριάλιτι που τώρα αρχίζει να αποκτά φίλους. Η Τζουλιάνα εύχεται στη Μαρία τα καλύτερα. Είναι επαγγελματίας και ποτέ δεν θα έκανε σκηνές, ούτε θα δημιουργούσε πρόβλημα», αποκαλύπτουν αξιόπιστες πηγές του διεθνούς Τύπου. Ωστόσο, όσο κι αν εκπρόσωποι του E! επιμένουν με ανακοινώσεις τους ότι όλα είναι καλά και τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει, υπάρχουν φωνές μέσα από το κανάλι που λένε πως η Τζουλιάνα πήρε το όλο θέμα πατριωτικά και θεώρησε μεγάλη προσβολή την εκδίωξή της από το δελτίο. «Ηταν τόσο εκνευρισμένη», περιγράφουν, «που ούτε καν τη συνεχάρη. Αντιθέτως, της έστειλε ένα email όπου της έλεγε ότι έχει πολλή δουλειά μπροστά της, καθώς πρέπει να φανεί αντάξιά της. Ωστόσο, όλοι είναι πολύ ευχαριστημένοι με την απόδοση της Μαρίας και νιώθουν πως στο πρόσωπό της έχουν βρει την επόμενη μόνιμη παρουσιάστρια του E!News». Το κανάλι για ακόμη μια φορά προέβη σε διαψεύσεις, επιμένοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο email.


Σε αντίθεση με την Τζουλιάνα, η Μαρία δεν έχει να επιδείξει κουτσομπολίστικα παρασκήνια στη ζωή της, εκτός από το ότι, όπως μάθαμε στο «Chasing Maria Menounos», οι γονείς της είχαν υποστεί σοκ και απειλούσαν να την αποκληρώσουν όταν έμαθαν ότι ο σύντροφός της, Κέβιν Αντεργκάρο, είναι ιταλικής καταγωγής και όχι Ελληνας

Αποκλειστικά ρεπορτάζ σε σκανδαλοθηρικού Τύπου έντυπα αναφέρουν: «Η Τζουλιάνα (σ.σ.: η οποία διατηρεί τη θέση της στο “Fashion Police” και στο “Live From The Red Carpet”) νιώθει πως απειλείται κάθε πτυχή της δουλειάς της - και όχι χωρίς λόγο. Αποφεύγουν η μια την άλλη και όταν πρέπει να συνυπάρξουν, δημιουργείται μεγάλη αμηχανία, καθώς η Τζουλιάνα προσπαθεί συνεχώς να αποδείξει την ανωτερότητά της καπελώνοντας τη Μαρία. Το θέμα είναι βαθύτερο. Πολλοί μέσα στην εταιρεία πιστεύουν ότι η Μαρία προσελήφθη για να διώξει την Τζουλιάνα. Και οι περισσότεροι εργαζόμενοι εκεί είναι στην πραγματικότητα χαρούμενοι γι’ αυτό, καθώς η Τζουλιάνα δεν είναι πια ένας ευγενικός άνθρωπος και δεν είναι ευχάριστο να είσαι κοντά της. Δεν είναι μυστικό ότι παλεύει με κάποια προσωπικά της θέματα. Είτε είναι απόρροια κάποιας διαγνωσμένης κατάστασης, είτε όχι, είναι γεγονός ότι έχει χάσει απίστευτα πολύ βάρος και είναι εμφανές σε όλους όσοι τη βλέπουν στο γραφείο ή στην τηλεόραση. Αυτή η κατάσταση επηρεάζει τόσο τη διάθεσή της όσο και την απόδοσή της στη δουλειά και όλοι μέσα στο E! μπορούν να το επιβεβαιώσουν». Η Μαρία Μενούνος, από την άλλη, φέρεται να μην έχει κάποιο προσωπικό κόλλημα με την προκάτοχό της. Αντιθέτως, κάποιοι τείνουν να πιστεύουν πως τη θεωρεί ένα είδος role model. Και ίσως δεν έχουν άδικο. Μπορεί η Μενούνος -κι ευτυχώς γι’ αυτήν- να μην έχει την τηλεοπτικά ενδιαφέρουσα -με όρους κανιβαλιστικού ριάλιτι- ζωή που παρουσιάζει ο βίος της Ράνσικ, με τα προβλήματα υπογονιμότητας τα οποία το ζευγάρι δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει, τις αποτυχημένες εξωσωματικές και τη διάγνωση καρκίνου του μαστού που οδήγησαν στη λύση της παρένθετης μητέρας, ωστόσο προχώρησε σε ένα άλλου τύπου ριάλιτι. Αξιοποιώντας το κεφάλαιο «ελληνική οικογένεια», παρουσιάζει μια λίγο πιο ρεαλιστική παραλλαγή του σεναρίου του «My Big Fat Greek Wedding». Ετσι, στο «Chasing Maria Menounos», όπως λέγεται η σειρά ριάλιτι, μάθαμε ότι οι γονείς της είχαν υποστεί σοκ και απειλούσαν να την αποκληρώσουν όταν έμαθαν ότι ο επί σχεδόν 18 χρόνια πια σύντροφός της, Κέβιν Αντεργκάρο, είναι ιταλικής καταγωγής και όχι Ελληνας, αλλά και ότι ένα από τα πράγματα που ξεχωρίζει και αγαπά στον Κέβιν είναι πως νιώθει άνετα να είναι ο άντρας πίσω από τη γυναίκα, χωρίς να έχει ανάγκη την προβολή και τα φώτα. Μια ιδιότητα η οποία θα μπορούσε στο εγγύς μέλλον να φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμη και στην Τζουλιάνα Ράνσικ.