17 Αυγούστου 2015

Ποζάρουν τόπλες στην Times Square για τους τουρίστες

Οι νεαρές ισχυρίζονται πως οι πελάτες τις... χουφτώνουν, ενώ έπειτα από πολλές ώρες εργασίας, πρέπει να μοιράζονται και τα φιλοδωρήματά τους

Ποζάρουν τόπλες στην Times Square, αλλά όχι για το κέφι τους. Νεαρές γυναίκες το έχουν κάνει επάγγελμα, ποζάροντας παρέα με τους τουρίστες και ισχυρίζονται πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα «σκληρό επάγγελμα».
Εργάζονται για τουλάχιστον 12 ώρες και έχουν να αντιμετωπίσουν το «χούφτωμα» των πελατών τους. Μάλιστα, μερικές από τις νεαρές, έχουν να αντιμετωπίσουν τα μάλλον «προβληματικά» αφεντικά τους, που λαμβάνουν μέρος των χρημάτων που βγάζουν με τον ιδρώτα τους.



«Δεν έχει σημασία αν έχεις περίοδο ή εάν αισθάνεσαι απαίσια ή ακόμη κι αν πέθανε η μάνα σου. Εδώ είσαι ένας χαρακτήρας, έτσι οι άνθρωποι πρέπει να βλέπουν το χαμογελαστό πρόσωπό σου» δήλωσε η 25χρονη Hannah Nicole Rubiano, από την Κολομβία.

«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά... Πρέπει να χαμογελάμε όλη την ημέρα και να μεταδίδουμε θετική ενέργεια στους ανθρώπους» προσθέτει η ίδια.



Επιπλέον, εξηγεί πως η μισόγυμνες γυναίκες, που έχουν καλύψει τα ακάλυπτα μέρη του σώματός τους ζωγραφίζοντάς τα, δεν έχουν χρόνο για μεσημεριανό γεύμα καθώς «παλεύουν» με τον ανταγωνισμό για τα φιλοδωρήματα. Ακόμη και το να βρουν ένα μέρος για να κρύψουν το πορτοφόλι τους, δεν είναι εύκολο.


Ο Charlie Santos, κρατά όλη την ημέρα το βλέμμα του πάνω στα «κορίτσια του» από απόσταση. Ζωγραφίζει στο σώμα τους την αμερικανική σημαία εργάζεται ως... διευθυντής του είδους.



Ο 23χρονος είναι εκείνος που λέει στα κορίτσια πότε μπορούν να διακόψουν την εργασία τους για γεύμα και έπειτα τις προτρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους. «Εγώ είμαι απλά ο ζωγράφος. Μου αρέσει να ζωγραφίζω σώματα. Εκείνες μπορούν να βγάλουν 300 δολάρια για οκτώ ή δέκα ώρες», λέει ο Charlie Santos, από τη Βενεζουέλα και προσθέτει: «Επί αυτού του ποσού, δέχονται μια... περικοπή της τάξεως του 40%».




Μια γυναίκα από τη Βενεζουέλα εξομολογείται στους New York Daily News πως εργάζεται περίπου επτά ώρες την ημέρα για να λάβει το πενιχρό ποσό των 90 δολαρίων σε μία «καλή μέρα».


Σοφία Μαυραντζά
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ