14 Σεπτεμβρίου 2015

Για την τιμή της αδερφής του σκότωσε ο 15χρονος τον 17χρονο στην Κάτω Αχαΐα

«Πείραζε την αδερφή μου και τον εκδικήθηκα», ήταν τα λόγια του ανήλικου δράστη - Χωρίς να πει κουβέντα πυροβόλησε το παιδί που έτρεχε να ξεφύγει, λένε οι μαρτυρίες - Πώς έγιναν όλα

«Πείραζε την αδερφή μου και τον εκδικήθηκα» ήταν τα λόγια του 15χρονου στις αστυνομικές αρχές, παρότι στην αρχή δήλωνε πως ήταν εκείνος το θύμα αφού ο 17χρονος τον εκφόβιζε.
Τελικά μετά από τις εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας προέκυψε ότι ο 15χρονος έλεγε ψέματα πως ήταν ο ίδιος θύμα μπουλινγκ, καθώς το χέρι του οπλίστηκε για να υπερασπιστεί την αδερφή του, την οποία ο 17χρονος έβλεπε ερωτικά! «Την έβλεπε ερωτικά και με πείραζε» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr.

Ο 15χρονος μην μπορώντας να αντέξει τα πειράγματα και τις κολακείες που ο 17χρονος έκανε στην 16χρονη αδελφή του πήγε και τον βρήκε για να εξηγηθεί μαζί του. Τελικά οι δύο ανήλικοι μαθητές δεν τα βρήκαν διά του λόγου και ο 15χρονος έφυγε ταπεινωμένος και εκνευρισμένος. Θόλωσε και κατευθύνθηκε στο σπίτι του θείου του προκειμένου να πάρει την καραμπίνα του πατέρα του που ήξερε πως βρισκόταν εκεί.

Κατόπιν ο 15χρονος, αφού πήρε την καραμπίνα, επέστρεψε στο χώρο του σχολείου, όπου βρισκόταν ο 17χρονος, περίπου στις 19:30 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τότε ήταν που ο 15χρονος πυροβόλησε το θύμα από απόσταση 10 μέτρων, παρότι ο 17χρονος με το που τον είδε εξαγριωμένο και κρατώντας καραμπίνα άρχισε να τρέχει.

Ο 15χρονος, χωρίς να πει λέξη κοίταξε το θύμα του και τον πυροβόλησε, λένε μαρτυρίες από την περιοχή.

Ο άτυχος 17χρονος κατέληξε λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Κυριακής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών όπου είχε μεταφερθεί μετά τα βαρύτατα τραύματα που έφερε στην κοιλιακή και θωρακική χώρα.

Ο 15χρονος δράστης κρατείται στην διεύθυνση ασφαλείας Πατρών. Στο πλαίσιο των ερευνών της αστυνομίας, συνελήφθη και η 42χρονη μητέρα του 15χρονου για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, ενώ αναζητούνται ο 42χρονος πατέρας του και ο 39χρονος θείος του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και πλημμελούς φύλαξης και κατοχής, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, κυνηγετικού όπλου.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Χατζησπύρου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ