17 Σεπτεμβρίου 2015

Μοναδικό βίντεο: Δείτε μια πλήρη περιστροφή της Γης σε μόλις 39 δευτερόλεπτα

Ο απίστευτος αστροναύτης Scot Kelly δεν παύει να εκπλήσσει τους φίλους του διαστήματος, στέλνοντας για άλλη μια φορά ένα εξαιρετικό βίντεο από την ζωή του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η αγάπη του Scott Kelly για την δουλειά του είναι προφανής. Εξίσου προφανής είναι και η αγάπη του για την επικοινωνία με ολόκληρο τον πλανήτη είτε απευθείας (μέσω twitter) είτε με τις τακτικές εικόνες που στέλνει.

Το τρίτο στοιχείο που τον ξεχωρίζει είναι η λατρεία του για την φωτογραφία και το βίντεο, κάτι που τον έχει κάνει έναν πραγματικό σταρ του προγράμματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Ένας χρόνος στο Διάστημα», και ευρισκόμενος ακριβώς στην μέση της ετήσιας παρουσίας του στον Σταθμό, έχει ήδη κάνει 2.736 περιστροφές γύρω από την Γη.

Μία από αυτές αποφάσισε να την μοιραστεί μαζί μας, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό time lapse το οποίο διαρκεί μόλις 39 δευτερόλεπτα. Εκεί βλέπουμε από το παράθυρο του Σταθμού τον πλανήτη μας  ενώ ο Διαστημικός Σταθμός περιστρέφεται πάνω του σε απόσταση πάνω από 320 χιλιόμετρα.

Το βίντεο δείχνει σε γρήγορη κίνηση την μετατόπιση του Σταθμού από την ημέρα στη νύχτα και ξανά πίσω στην ημέρα. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι ο ISS ταξιδεύει με 27.744 χιλιόμετρα την ώρα (σχετικά με την επιφάνεια της Γης) κάνοντας 16,7 περιστροφές την ημέρα.

Σχεδόν μιάμιση ώρα την κάθε φορά, που χάρη στο εξαιρετικό βίντεο του ιδιαίτερα αγαπητού πλέον Scott Kelly κρατά για τα «μάτια μας μόνο» μόλις 39... ατέλειωτα δευτερόλεπτα.