16 Σεπτεμβρίου 2015

BINTEO-Μυταράκης: Στόχος της ΝΔ η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% με ισοδύναμο τη βελτίωση των μεγεθών της οικονομίας

Γιατί να τους πιστέψεις; Γιατί απλά η ΝΔ μείωσε το χαράτσι Βενιζέλου 15% το 2013 και 7% το 2014...

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στο STAR ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ότι θα αλλάξει τις αντικειμενικές αξίες και τον ΕΝΦΙΑ φέτος, αλλά τελικά τίποτα από τα δύο δε συνέβη.
Η Νέα Δημοκρατία λέει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να μειωθεί κατά 30% μέσα στα επόμενα χρόνια και η μείωση αυτή θα χρηματοδοτηθεί από τη θετική εξέλιξη της οικονομίας.

Η μεγάλη μας ιδεολογική διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η ΝΔ λέει ναι στον ιδιωτικό τομέα, ναι στις μεγάλες επενδύσεις και άρα ναι στη μείωση των φόρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη είναι υπέρ της διατήρησης ενός κρατικισμού, ο οποίος οδηγεί σε μεγάλες δαπάνες και άρα σίγουρα δεν μπορεί να μειώσει τους φόρους.

Το μνημόνιο βάζει κάποιους στόχους. Μπορεί να πάμε καλύτερα, μπορεί και χειρότερα. 7 μήνες μετά με τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είδαμε έλλειμα αντί για πλεόνασμα. Εάν ο κόσμος ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ τότε το 2016 θα έχουμε επιπλέον μέτρα από το μνημόνιο. Εάν όμως επιλέξει τη ΝΔ, μπορούμε να πετύχουμε ταχύτερη ανάπτυξη της οικονομίας και άρα φορολογικές ελαφρύνσεις.