08 Σεπτεμβρίου 2015

BINTEO-Μεϊμαράκης: Αν κερδίσουμε στις εκλογές, θα απευθυνθούμε στο δεύτερο κόμμα για να κάνουμε κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «οι πολίτες συγκρίνουν τα έργα Τσίπρα με το "ροζ" συννεφάκι» - Προανήγγειλε άμεση αναθεώρηση του Συντάγματος και επανέναρξη των ιδιωτικοποιήσεων και των μεγάλων έργων

Μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, μόλις δεκατρείς μέρες πριν τις εκλογές, παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης το βράδυ της Δευτέρας. Ο αρχηγός της ΝΔ άσκησε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική που ακολούθησε τους τελευταίους επτά μήνες, από την εκλογή του κι έπειτα.

Σχετικά με την εντολή σχηματισμού της κυβέρνησης, σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία λάβει την πρωτιά την 20ή Σεπτεμβρίου, ο κ. Μεϊμαράκης, υποστήριξε πως «το πρώτο κόμμα υποχρεούται να απευθυνθεί στο δεύτερο κόμμα (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ) καθώς αυτοί ήταν που κυβερνούσαν το τελευταίο διάστημα. Ήταν πρώτοι και διαπραγματεύτηκαν. Κανείς μας δεν γνωρίζει όσο θα έπρεπε αυτό το πλαίσιο, της διαπραγμάτευσης, ολοκληρωμένο».



Δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές τη συγκεκριμένη περίοδο, υποστήριξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στη βραδινή εκπομπή του Star «Στον Ενικό», και πρόσθεσε: «Αφού ο κ. Τσίπρας θεωρεί πως θα είναι πρώτο κόμμα, τότε γιατί κάνουμε εκλογές;» διερωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης και σημείωσε πως αυτό που απαιτεί η κρισιμότητα των στιγμών είναι η ευρύτερη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και των θεσμικών παραγόντων.

Ο Τσίπρας «έφτασε σε επίπεδο εθνικού ηγέτη, όταν έλαβε 251 ψήφους για να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους εταίρους, ωστόσο, εκείνος σκεφτόταν, όπως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ομολόγησε, πώς θα μας πάει σε εκλογές, τη στιγμή που ζητούσε τη στήριξη των δυνάμεων της αντιπολίτευσης» υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Επιπλέον,  χαρακτήρισε «άχρηστο» και «διχαστικό» το δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι χάρη αυτού έκλεισαν οι τράπεζες. «Κάθε χρόνο και κάθε εξάμηνο εκλογές; Πόσο θα προχωρήσουμε με αυτό;», διερωτήθηκε, ενώ τόνισε ότι τα τελευταία έξι χρόνια η χώρα άλλαξε επτά πρωθυπουργούς.

«Τι σημασία έχουν τα πρόσωπα; Σημασία έχει να υπάρχει ένα πρόγραμμα. Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει αλλιώς» υπογράμμισε και σημείωσε ότι η χώρα θα κυβερνηθεί μετά τις εκλογές, ωστόσο το ζήτημα είναι να υπάρξει εθνικό σχέδιο.

Μάλιστα, ο ίδιος δεν δίστασε να εξαπολύσει προσωπκή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτώμενος: «Ο Τσίπρας έχει τυφλωθεί από την αλαζονεία; Γιατί επιθυμεί κυβέρνηση είτε με αυτοδυναμία είτε με συνεργασία με τους ΑΝΕΛ; Ζήτημα είναι η ευρύτατη συνεργασία, καθώς τα προβλήματα είναι πολυσύνθετα, όμως ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα στον ελληνικό λαό».

Ο κ. Μεϊμαράκης παραδέχτηκε πως στο παρελθόν, επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, «έγιναν λάθη», ωστόσο έσπευσε να υπενθυμίσει πως «μάθαμε από τα λάθη μας». Στον αντίποδα, ο κ. Τσίπρας «είναι ανακόλουθος» σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, σε σημείο που «οι πολίτες συγκρίνουν τα έργα Τσίπρα με το "ροζ" συννεφάκι». Μάλιστα, για τον χαρακτηρισμό «ψευτράκος» που έχει αποδόσει στον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε πως τον είπε «αστειευόμενος».



Αναφερόμενος στην... αργκό γλώσσα που του καταλογούν πως χρησιμοποιεί είπε: «Εγώ δεν είμαι δήθεν, αυτός είμαι, αν θέλετε και σας κάνω, έχει καλώς, αν όχι και πάλι φίλοι είμαστε. Εγώ δεν είμαι comme il faut, ξέρω ότι κάποιες φορές το παρατράβηξα, όμως δεν κρύφτηκα ποτέ μου και δεν το έπαιξα ποτέ κάτι άλλο από αυτό που είμαι».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στο μεταξύ, εξακόντισε τα βέλη του και κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας πως παρέσυρε τον τέως πρωθυπουργό. Όπως επεσήμανε, το μνημόνιο απαρτίζεται από τρεις πυλώνες: Μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις, δημοσιονομικούς στόχους και αναδιάρθρωση χρέους, που, όπως ανέφερε είχε συμφωνηθεί από το 2012. Ο διευκρίνισε είπε ότι τον Νοέμβριο «πράγματι μπορεί να συζητηθεί η αναδιάρθρωση του χρέους, κάτι που είχε συμφωνηθεί από το 2012, εφόσουν παρατηρούνταν πλεονάσματα. Όμως ο κ. Τσίπρας μας έφερε ελλείμματα».

Δεσμεύτηκε, επιπλέον, ο κ. Μεϊμαράκης, για την κατάργηση της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ τρέφει μίσος σε ό,τι ιδιωτικό» προσθέτωντας πως «εμείς στο πρώτο τρίμηνο θα καταθέσουμε και αναθεώρηση του Συντάγματος. Μας πουλάνε γνώση τα Σκόπια και η Πολωνία; Δεν πάνε τα παιδιά των πλουσίων να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Ίσως τα παιδιά των πλουσίων να σπουδάζουν στην Αμερική», αλλά εν κατακλείδι, η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ερωτηθείς για το θέμα των αγροτών τόνισε ότι «το συγκεκριμένο θέμα δεν το βλέπω συντεχνιακά. Ισχυρή Ελλάδα σημαίνει ισχυρή περιφέρεια. Το εισόδημα των αγροτών εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες και από τις πρώτες ύλες. Αυτοί πως θα ζήσουν;». «Οφείλουμε να πάμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να τους εξηγήσουμε. Η Ε.Ε. δεν θέλει να μας σκοτώσει, μας θέλει να μείνουμε», σημείωσε.



Όσον αφορά στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως «είναι καλός για να βγούμε, να φάμε, μέχρι εκεί. Όσα λέει για τη ΝΔ, τα λέει επειδή δεν βλέπει να μπαίνει το κόμμα του στη Βουλή. Μακάρι να μπει στη Βουλή, αλλά δεν βλέπω να μπαίνει».

Στη σύνθεση των ψηφοδελτίων αναφέρθηκε ο αρχηγός της ΝΔ, λέγοντας πως σε περίπτωση που η ΝΔ λάβει την πρωτιά στις επερχόμενες εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση, τα πρόσωπα αυτής ενδεχομένως να είναι εξωκοινοβουλευτικά, ενώ δεν απέκλεισε και την αξιοποίηση κάποιων προσώπων από την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για τα ντιμπέιτ, τόνισε ότι απλά επιθυμούσε να γίνουν με όποιους όρους ήθελε ο κ. Τσίπρας «για να μην έχει δικαιολογία να ξεφύγει». «Αν ήθελαν και οι υπόλοιποι τη Χρυσή Αυγή στα ντιμπέιτ, θα το δεχόμουν», σχολίασε.



Κόλαφος κατά της μεταναστευτικής πολιτικής που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υπογραμμίζοντας πως τρόπο τινά τα σύνορα θα πρέπει να φυλάσσονται καλύτερα, για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, διότι η Ελλάδα «δεν πρέπει να εκπέμπει το μήνυμα: "Παιδιά, ελάτε εδώ, είναι ωραία"». Μάλιστα, ο ίδιος υπογράμμισε μια σειρά πολιτικών που θα μπορούσε να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό ζήτημα.