16 Σεπτεμβρίου 2015

Τριήμερο γεμάτο... Μεϊμαράκη στήνει η ΝΔ

Στο προσωπικό προφίλ του προέδρου της ΝΔ επενδύει η Συγγρού. Οι συνεντεύξεις, οι προεκλογικές συγκεντρώσεις και τα διαφημιστικά σποτ. Ποια είναι τα «κλειδιά» της γαλάζιας στρατηγικής. Πώς διαβάζει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Τρεις κρίσιμες μέρες απομένουν για την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου, με τις δημοσκοπήσεις να εξακολουθούν να δείχνουν ντέρμπι μέχρι τέλους. Στη ΝΔ μελετούν προσεκτικά τα στοιχεία των ερευνών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά και τα κρυφά κυλιόμενα γκάλοπ τα οποία φτάνουν επί καθημερινής βάσης στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, καταστρώνοντας αναλόγως τα πλάνα τους.

Ένα από τα σημεία-κλειδιά που μπορεί να κρίνει σε μεγάλο βαθμό το εκλογικό αποτέλεσμα και ποντάρει πολλά η Συγγρού είναι ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η δημοφιλία του οποίου έχει ανέβει σε υψηλά ποσοστά και το προσωπικό του προφίλ εμφανίζεται ιδιαίτερα βελτιωμένο σε σχέση με τον πρώτο καιρό της προεδρίας του.

Με αυτά τα δεδομένα υπόψη, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει αποφασιστεί να εντείνει τη δημόσια παρουσία του μέχρι και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, με συνεντεύξεις του σε ΜΜΕ, με μεγάλες προεκλογικές ομιλίες καθώς και με την προσωπική του παρουσία στα διαφημιστικά σποτ του κόμματος.

Ήδη κυκλοφόρησε το δεκάλεπτο σποτάκι της ΝΔ όπου πρωταγωνιστεί ο κ. Μεϊμαράκης και απευθύνει μήνυμα στον ελληνικό λαό, ενώ παρουσιάζονται χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις ομιλίες του στη Βουλή καθώς και κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να προβληθούν και άλλα αντίστοιχα σποτ με τη συμμετοχή του προέδρου της ΝΔ και στα οποία θα τίθενται ξεκάθαρα τα διλήμματα της κάλπης.

Παράσταση νίκης και δημοφιλία

«Μέχρι τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυε στην υπέρ του παράσταση νίκης και στη δημοφιλία Τσίπρα. Τώρα και σε αυτά τα σημεία έχουν αντιστραφεί τα δεδομένα», τονίζει στο Euro2day.gr υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος και στενός συνεργάτης του κ. Μεϊμαράκη, εξηγώντας ουσιαστικά την απόφαση της Συγγρού να εντείνει τη δημόσια παρουσία του προέδρου της ΝΔ τις επόμενες τρεις ημέρες.

Για αύριο το απόγευμα στην Ομόνοια είναι προγραμματισμένη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Ομονοίας, ενώ πιθανόν την Παρασκευή ο κ. Μεϊμαράκης να μιλήσει μπροστά στις γυναίκες του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Οι γυναίκες, άλλωστε, ηλικίας 25 έως 40 ετών που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τη στάση τους, όπως και οι νέοι, αποτελούν τις δύο κατηγορίες πολιτών που η ΝΔ ρίχνει το μεγαλύτερο βάρος στον προεκλογικό αγώνα, αφού, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μπορούν να κάνουν στο τέλος τη διαφορά.

Εκτός από το πρωθυπουργικό προφίλ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την ανάδειξη των θετικών στοιχείων της κυβερνητικής πρότασης της ΝΔ, η Συγγρού θα επιμείνει στην ολομέτωπη επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά την κυβερνησιμότητά του και όχι σε προσωπικό επίπεδο, όπως διευκρινίζει κομματικός παράγοντας. «Με ποιους θα κυβερνήσει; Πώς θα το κάνει; Πώς θα εφαρμόσει τη συμφωνία; Πώς θα ελέγξει το ίδιο του το κόμμα;», είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτουν τα γαλάζια στελέχη, τα οποία, όπως υποστηρίζουν, έχουν να αντιπροτείνουν συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες θέσεις.

Παράλληλα, θα αφήσουν ένα παράθυρο ελπίδας για αλλαγή όρων του μνημονίου και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, όπως διεμήνυσε χθες, μέσα από το Mega, ο κ. Μεϊμαράκης: «Εάν στείλουμε το μήνυμα μέσα στο 2016 ότι η Ελλάδα νοικοκυρεύεται, μπορούμε να κουβεντιάσουμε με τους Ευρωπαίους», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν το κακό μας, όπως λέει ο κ. Τσίπρας. Εάν μηδενίσουμε την ύφεση, μπορούμε να εξοικονομήσουμε τους πόρους ώστε να τους κατευθύνουμε για φοροελαφρύνσεις ή και κοινωνική πολιτική».

Φίλιππος Πανταζής
f.pantazis@euro2day.gr