04 Σεπτεμβρίου 2015

Ρώσικα μαχητικά στη Συρία κατά των τζιχαντιστών; Φωτογραφία ντοκουμέντο

Εικόνες που φέρεται να ελήφθησαν πάνω από το Idlib και δημοσιεύτηκαν στο Twitter (φαίνεται να) δείχνουν Sukhoi Su-27 (ή κάποιο παρόμοιο αεροσκάφος) Flanker, Mig-29 Fulcrum, Su-34 Fullback και drone Pchela-1T να ειναι σε λειτουργία στη Συρία.

Εαν υποθέσουμε οτι οι φωτογραφιες ειναι αυθεντικές και τραβήχτηκαν στη Συρία τις τελευταίες δύο ημέρες, τότε αυτο αποδεικνύει οτι οι Ρώσοι έχουν ήδη φτάσει στη χώρα αυτη και οτι έχουν ξεκινήσει πτήσεις από ελεγχόμενη αεροπορική βάση του Άσαντ κοντά στη Δαμασκό,όπως αναφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.


Την τελευταία περίοδο η ιστοσελίδα Flightradar24.com εχει φέρει στο φώς αρκετές πτήσεις αεροσκαφών τύπου Il-76 Airlifter της ρωσικης Πολεμικής Αεροπορίας από και προς τη Δαμασκό χρησιμοποιώντας το διακριτικό "Manny 6", πιθανότατα για την ανάπτυξη της Ρωσικής εκστρατευτικής δύναμης.


Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές η Ρωσία ήταν σε συνομιλίες με τη Δαμασκό για την πώληση μαχητικών MiG-29, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος της MiG, Σεργκέι Korotkov, τις εχει διαψεύσει.

Αν οι εικόνες είναι πραγματικές, η τρέχουσα σύνθεση των ρώσων θα πρέπει να περιλαμβάνει μαχητικα (Su-34, MiG-29 και Su-27) και UAV (Pchela 1T - με επανδρωμένο αεροσκάφος με ακτίνα δράσης 60χλμ.).

Δεν ειναι σαφής αν οι επιχειρήσεις της ρωσικης Πολεμικής Αεροπορίας κατα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία συντονίζονται με την υπο των ΗΠΑ Συμμαχία, που πραγματοποιεί καθημερινά αεροπορικές επιδρομές στη χώρα. Ωστόσο ελπίζουμε οτι αν ισχύει αυτο, οτι επικοινωνούν τουλάχιστον, αλλιώς μία από τις επόμενες ημέρες τα Su-27S μπορεί να βρουν στον δρόμο τους κάποιο αμερικανικο F-22…

Πηγη - The Aviationist
Απόδοση/Μετάφραση - OnAlert