18 Σεπτεμβρίου 2015

ΡΑΧΗ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΚΑΜΜΕΝΟ! Κατέθεσε στοιχεία στους εισαγγελείς διαφθοράς για φαγοπότι των Καημμένων

Τρείς πολύ σημαντικούς φακέλους, με ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία που αφορούν υποθέσεις εξοπλιστικών, τα οικονομικά των Ανεξάρτητων Ελλήνωναλλά και το Ίδρυμα «Εθνική Αναδημιουργία» πήγε σήμερα το πρωί στις εισαγγελικές αρχές η υποψήφια βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Ραχήλ Μακρή.

Η ξαφνική της εμφάνιση έξω από τα γραφεία των εισαγγελέων κατά των εγκλημάτων διαφθοράς προκάλεσε εντύπωση στους παρευρισκόμενους των δικαστηρίων. Το μυστήριο όμως λύθηκε λίγο αργότερα.

Σε επικοινωνία του ereportaz.gr με την κα Μακρή αποσαφηνίστηκε ότι η επίσκεψη δεν είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα αλλά αφορούσε την κατάθεση στοιχείων για τρεις υποθέσεις.

Η πρώτη αφορά την γνωστή υπόθεση των εξοπλιστικών P-3 Orion της εταιρείας Lockheed η οποία αποτέλεσε μια από τις προτεραιότητες του Πάνου Καμμένου όταν ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.

Η δεύτερη αφορά τα οικονομικά στοιχεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή. Σύμφωνα με πληροφορίες η κα Μακρή κατέθεσε καταγγελίες που περιήλθαν στην κατοχή της και κάνουν λόγο για διάφορα χρηματικά ποσά χωρίς παραστατικά που δίνονταν δεξιά και αριστερά.

Οι ίδιες πληροφορίες προσθέτουν πως φέρεται να εμπλέκεται ανώτερο στέλεχος των ΑΝΕΛ που τοποθετήθηκε και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το συγκεκριμένο πρόσωπο εγκαλείται ότι έλαβε διάφορα ποσά από το ταμείο του κόμματος χωρίς να παραδώσει τα απαραίτητα παραστατικά.

Η τρίτη υπόθεση αφορά το Ίδρυμα «Εθνική Αναδημιουργία» για την ακριβή δράση του οποίου είχε καταθέσει ερώτηση στο παρελθόν και ο βουλευτής του Ποταμιού, κ. Αμυράς.

Πηγή: ereportaz.gr