25 Σεπτεμβρίου 2015

Γαλάζια “μαγειρέματα”, δείπνα διαδοχής και πισώπλατα μαχαιρώματα

Η ΝΔ ανέκαθεν είχε μεγάλη παράδοση στα συνομωτικά δείπνα στις μακαρονάδες αλλά και στα… πισώπλατα μαχαιρώματα. Κάτι αντίστοιχο εκτυλίσσεται  τις τελευταίες ημέρες στην αυλή της Συγγρού, με όλους να συζητούν με όλους αλλά παράλληλα και να… “καρφώνουν” όλους

Πως είναι όμως σήμερα η ανθρωπογεωγραφία στο εσωτερικό της ΝΔ και ποιος είναι με ποιόν;

Στο πλευρό του Β. Μεϊμαράκη φαίνεται πως είναι έτοιμη να ταχθεί η Ντ. Μπακογιάννη και όχι με τον αδελφό της Κυρ. Μητσοτάκη στην κούρσα για την εκλογή προέδρου της ΝΔ

Χθες, σε κεντρικό καφέ της Αθήνας οι συζητήσεις για την «επόμενη μέρα» της παράταξης πήραν φωτιά, με «κεντρικό» το τραπέζι της κ. Ντόρας Μπακογιάννη που καθόταν με τον κ. Σταύρο Δήμα.

Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την ανησυχία της για την ενότητα του κόμματος και φέρεται να δήλωσε πως «αν κατέβει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σκέφτομαι να τον στηρίξω».

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο κ. Κ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς για τις εν λόγω δηλώσεις της αδελφής του, κ. Ντόρας Μπακογιάννη, είπε ότι «με την αδελφή μου την Ντόρα έχουμε στενή προσωπική σχέση, ωστόσο στο πολιτικό θέμα έχουμε διαφωνίες», προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να ρωτήσετε την ίδια αν θα με στηρίξει».

Κεντρικό ρόλο στην απόφαση του κ. Μεϊμαράκη για το αν θα μπει στην «κούρσα» της διαδοχής θα παίξει το προγραμματισμένο ραντεβού του με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι του κ. Καραμανλή στη Ραφήνα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πηγές  αναφέρουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν βλέπει ιδιαίτερα θετικά την υποψηφιότητά του, ωστόσο εκτιμάται ότι οι «ενδοοικογενειακές» ζυμώσεις στη ΝΔ που λαμβάνουν χώρα θα είναι παραπάνω από ικανές να του αλλάξουν γνώμη.

Από την άλλη, όπως επιμένει το “Έθνος”  οι κ. Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης έφαγαν στην Κηφισιά την περασμένη Τετάρτη αργά το απόγευμα τη δική τους, σπιτική «μακαρονάδα» με οικοδεσπότη τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η συνάντηση διαψεύστηκε σε όλους τους τόνους, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι το ραντεβού ζητήθηκε από τον κ. Μ. Βορίδη για ζύμωση όσον αφορά την ενδεχόμενη διεκδίκηση της προεδρίας της ΝΔ.

Η υποψηφιότητα Βορίδη δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, λένε πληροφορίες, ενώ άλλες πηγές εκτιμούν ότι αν δεν μπει στον στίβο της εκλογής προέδρου ο κ. Βορίδης, τότε τη σκυτάλη ενδέχεται να πάρει ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Την ίδια στάση κρατά και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς αποφεύγει να απαντήσει ευθαρσώς στις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα της εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

http://lykavitos.gr/archives/226301