18 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Απίστευτη απάντηση Τσίπρα: Για Φλαμπουράρη φταίει η ΝΔ! Η Αριστερά του έδωσε τη δουλειά; Η Δεξιά του την έδωσε

Ο απατεώνας τάζει αυτό που έκανε ο Σαμαράς πέρσι!! "Το 70% πάνω από το προβλεπόμενο πλεόνασμα θα μοιραστεί στους συνταξιούχους" είπε ο αλήτης!! Όταν το έκανε πέρσι ο Σαμαράς είχε σκυλιάσει και μίλαγε για ψίχουλα...

Στο μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα που έχει προκύψει με τον πολιτικό του μέντορα Αλέκο Φλαμπουράρη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη τόνισε: «Θα γυρίσει μπούμερανγκ αυτή η ιστορία. Είναι μια οφθαλμοφανής κατασκευή. Ο κ. Φλαμπουράρης πριν γίνει υπουργός, δούλευε. Τι θα έπρεπε να κάνει να είναι άνεργος; Το 2014 πήρε μια δουλειά με διαφάνεια, κερδίζοντας διαγωνισμό. Μετά τις εκλογές έφυγε από την εταιρεία. Ποιος του έδωσε τη δουλειά; Η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η δεξιά ήταν στην Περιφέρεια, ο κ. Τατούλης. Η αριστερά έδωσε μήπως τη δουλειά στον κ. Φλαμπουράρη; Είναι μια απίστευτη κατασκευή. Ο κόσμος δεν είναι χαζός».

Μπορούμε αυτοδυναμία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στους  στόχους του κόμματος στις εκλογές και εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας: «Μπορούμε την αυτοδυναμία. Ο λαός είναι εδώ. Έλεγαν πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι οριακό, αλλά ήρθε με 24 μονάδες διαφορά».

«Στόχος να κερδίσουμε την πλειοψηφία αλλά έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να κάνουμε έντιμες συνεργασίες. Κυβέρνηση θα γίνει σε κάθε περίπτωση. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για πολιτική αστάθεια», συμπλήρωσε.

Οι συνεργασίες

Για το ενδεχόμενο συνεργασιών ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση του πως δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης με τη Νέα Δημοκρατία. « Ο κ. Μεϊμαράκης ηγείται του ψηφοδελτίου Σαμαρά. Δεν έχει κάνει καμία αλλαγή. Είναι το παλιό σύστημα. Στο debate χρησιμοποίησα τον όρο «παρά φύση» κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση χωρίς σχέδιο και στρατηγική δεν προχωράει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πατέρας μου φυλακίστηκε επί Χούντας

«Ο πατέρας μου είχε δουλειές στην Κρήτη επί Χούντας πράγματι και κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε βομβιστική επίθεση. Προφυλακίστηκε, του αφαιρέθηκε η άδεια και αναγκάστηκε να φύγει στο εξωτερικό για να συνεχίσει να δουλεύει. Δεν πιστεύω στην οικογενειακή ευθύνη. Είμαι διαφανής, είμαι επτά χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου, όλα είναι γνωστά και για μένα και για την οικογένεια μου.

Οκτώ χρόνια τώρα δεν έλεγαν τίποτα. Τώρα λένε και για το παιδί μου ότι πάει σε ιδιωτικό σχολείο. Έχουν λερωμένη τη φωλιά τους, έφτιαξαν καθεστώς διαπλοκής. Τις μίζες από τη Siemens ποιος τις έπαιρνε, τον Χριστοφοράκο ποιος τον έβγαλε έξω; Είπαν, θα τους ρίξουμε λάσπη για να πούμε, όλοι ίδιοι είναι. Ε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν είμαστε εμείς στη λίστα Λαγκάρντ», είπε σχετικά με την οικογένεια του ο κ. Τσίπρας.

Το δημοψήφισμα

«Το 62% του ΟΧΙ ήταν ένα «γαμώτο» του ελληνικού λαού και πράγματι κερδίσαμε με το δημοψήφισμα. Πετύχαμε μια καλύτερη συμφωνία με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, χαμηλότερα πλεονάσματα και το χρέος στο τραπέζι», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον Γ. Παπαδάκη, στο ερώτημα «αν μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ναι».

«Ζήτησα από Μέρκελ, Ολάντ πενταήμερη παράταση του Προγράμματος για να πάμε με ηρεμία στο Δημοψήφισμα, με διαβεβαίωσαν γι” αυτό, αλλά τελικά δεν το έκαναν», συμπλήρωσε.

«Mας εξώθησαν στα capital controls»

«Mας εξώθησαν στα capital controls. Έκλεισαν τις τράπεζες για να χάσουμε το δημοψήφισμα και να πέσει η κυβέρνηση. Δεν το πίστευα ότι θα κάνουν τα capital control. Όχι από λάθος εκτίμηση. Είχα επικοινωνήσει με Μέρκελ και Ολάντ και τους ζήτησα πενθήμερη παράταση με διαβεβαίωσαν ότι θα πάμε με ηρεμία στη διαδικασία και μετά είδαμε την εξέλιξη. Υπήρχε το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης και μέσα στην Ελλάδα αλλά και έξω από την Ελλάδα γιατί δεν θέλανε η αντίδραση στην πολιτική της γερμανικής λιτότητας να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ευρώ ή Δραχμή;

«Ο στόχος μας δεν ήταν να βγάλουμε τη χώρα από το ευρώ. Μειοψηφία το κομμάτι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε έξοδο. Όμως αλήθεια είναι ότι δεν με επηρέασε την κρίσιμη στιγμή. Πήρα την απόφαση να μην γίνω ο ήρωας της μιας βραδιάς. Δεν κάναμε πίσω  αν βγαίναμε από το ευρώ αυτοί που έχουν τα λεφτά τους έξω θα αγόραζαν όλη την Ελλάδα», απάντησε ο κ. Τσίπρας.