14 Σεπτεμβρίου 2015

Πυρά της Εισαγγελίας για την εκμετάλλευση της κατάθεσης Φαλτσιανί από ΣΥΡΙΖΑ

Με επίσημη ανακοίνωση απάντησε η εισαγγελία πρωτοδικών στο θόρυβο που δημιουργήθηκε από την κατάθεση του Ερβέ Φαλτσιανί στους 4 εισαγγελείς αλλά και τη χρήση της ενέργειας αυτής από τον ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική αρένα.

Η εισαγγελεία πρωτοδικών στο δελτίο τύπου της αναφέρει ότι η έρευνα είναι ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο και πως η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και ότι η μάχη κατά της διαφθοράς δίνεται ανεξαρτήτως κυβέρνησης.

Με αυτόν τον τρόπο η εισαγγελία επιχειρεί να απαντήσει σε όσους την κατηγορούν για προεκλογικά παιχνίδια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η κατάθεση του μάρτυρα ελήφθη στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης πουι διενεργείται από το μήνα Αύγουστο μετά τη διαβίβασε από το υπουργείο Δικαιοσύνης φακέλου που αφορά σε κύκλωμα που διαμεσολαβούσε σε κύκλωμα ξέπλυμα χρήματος.

Της λήψεως της ως άνω κατάθεσης προηγήθηκαν άλλες ανακριτικές ενέργειες. Η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και θα χρειαστούν περαιτέρω ενέργειες προκειμένου να διαλευκανθεί. Η εισαγγελία ουδέποτε ανακοίνωσε ονόματα των υπό διερεύνηση προσώπων και η όποια αναφορά στερείτε νομικής βάσης.

Η ελληνική δικαιοσύνη είναι θωρακισμένη από το Σύνταγμα με εχέγγυα ανεξαρτησίας και θα συνεχίσει να επιτελεί το καθήκον της ανεξαρτήτως κυβέρνησης».