07 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Λαφαζάνης αρνείται τώρα τη δραχμή!

«Όχι δεν είμαστε κόμμα της δραχμής. Είμαστε κόμμα με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και μία προοδευτική λύση διεξόδου για τη χώρα. Με λιτότητα δεν πάμε ούτε βήμα μπροστά και το τρίτο μνημόνιο κουτσουρεύει συντάξεις – μισθούς και διαλύει τις αγροτικές σχέσεις. Όχι λιτότητα. Δεν είναι δυνατόν...
η χώρα μας να παραδίδεται ως προτεκτοράτο. Όχι στη φορολεηλασία. Δεν είναι δυνατόν τα μικρομεσαία εισοδήματα να λεηλατούνται φορολογικά και να πιστεύουμε ότι θα έχουμε ανάπτυξη. Και όχι στην υποτέλεια», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε πρωινή εκπομπή του Αντ1.

Αναφερόμενος στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι οι διαφωνίες μέσα στο κόμμα ήταν γνωστές εδώ και χρόνια, με αποκορύφωμα την αποδοχή του μνημονίου. «Όταν φτάσαμε στο μνημόνιο, δεν μπορούσαμε να συνυπάρξουμε» υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης.

«Υπήρχε θεμελιώδης διαφωνία στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, πάρα πολλά χρόνια. Εμείς καταψηφίσαμε τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη. Εμείς διαφωνούσαμε και με την πορεία της διαπραγμάτευσης. Όλοι γνώριζαν ότι γινόταν στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη διαμάχη».

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι «όλοι οι τελευταίοι πρωθυπουργοί συμπεριφέρθηκαν με ένα τρόπο απαράδεκτο».

«Έβαλαν τα συμφέροντα της Ευρώπης και του γερμανικού κατεστημένου πάνω από το συμφέρον του ελληνικού λαού».