23 Σεπτεμβρίου 2015

Εκτός Μαξίμου ο Σαγιάς - Το παρασκήνιο της απομάκρυνσής του

Αίσθηση είχε προκαλέσει η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Γενάρη να τοποθετήσει στη θέση Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης τον διακεκριμένο νομικό Σπύρο Σαγιά, γεγονός που είχε προκαλέσει μεγάλη μουρμούρα στην Κουμουνδούρου και ευρύτερα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας των στενών σχέσεων του με τις κυβερνήσεις Σημίτη και της ΝΔ, αλλά και την εμπλοκή του σε μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις.


Ο κ. Σαγιάς είχε διαφωνήσει έντονα με την απόφαση του πρωθυπουργού και του Υπουργικού Συμβουλίου για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου σε σημείο σύμφωνα με πληροφορίες εκείνων των ημερών να υποβάλει την παραίτησή του, με τον ίδιο ωστόσο να το διαψεύδει λέγοντας: «Όχι, δεν έχω υποβάλλει παραίτηση. Ποτέ δεν θα υπονόμευα τον Τσίπρα».

Η διαφωνία του αυτή στάθηκε αφορμή να ψυχραθούν οι σχέσεις του με τον κ.Τσίπρα και έτσι δεν αναμένεται να τον ξαναδούμε να περνά το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου.

Τη θέση αναμένεται να πάρει ο δικηγόρος και στέλεχος του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος σημειωτέον ήταν και στενός συνεργάτης του Νίκου Παππα.