10 Σεπτεμβρίου 2015

Ρέγκλινγκ: Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις και επανέφερε την ανάπτυξη

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα, το χρέος, το Grexit και την απότομη διακοπή της ανάπτυξης το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) μιλώντας στην εφημερίδα της Σλοβενίας Delo, υποστήριξε πως η κυβέρνηση Σαμαρά είχε καταφέρει να εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, με αποτέλεσμα η ανάπτυξη να επανέλθει το 2015 μετά από πέντε χρόνια, ενώ η ανεργία άρχισε επίσης να υποχωρεί το περασμένο έτος. Ωστόσο οι εκλογές του 2015 πάγωσαν τα πάντα.

Τη είπε ο κ.Ρέγκλινγκ

«Θεωρούμε πως ξέρουμε καλύτερα τι έχει αποτέλεσμα στην Ευρώπη και τι όχι. Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις στη διάρκεια των δύο πρώτων προγραμμάτων στήριξης. Η ανάπτυξη επανήλθε το 2015. Ήταν η πρώτη χρονιά θετικής ανάπτυξης μετά από πέντε χρόνια αρνητικής. Η ανεργία άρχισε επίσης να υποχωρεί το περασμένο έτος. Όλα αυτά διεκόπησαν κατά τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του έτους. Αλλά τώρα νομίζω πως η Ελλάδα είναι ξανά σε τροχιά. Η κυβέρνηση έχει αναλάβει πολύ σαφείς δεσμεύσεις»