24 Σεπτεμβρίου 2015

Σάλος με την παραίτηση Δ. Καμμένου στον ξένο Τύπο: Δυσάρεστο το ξεκίνημα Τσίπρα

Αρνητικά τα πρώτα σχόλια των περισσότερων ξένων μέσων, επισημαίνουν: «Άσχημο το ξεκίνημα της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα» - «Η νέα κυβέρνηση Τσίπρα έπεσε στην πρώτη της λακκούβα», γράφουν οι «New York Times»
Για άσχημο ξεκίνημα της κυβέρνησης Τσίπρα κάνει λόγο ο διεθνής Τύπος αναφερόμενος στην παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου, επισημαίνοντας ότι ο πρώτος υπουργός της νέας κυβέρνησης που απομακρύνεται από το αξίωμά του, διεκδικεί με άνεση παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς ήταν πολύ μικρό το διάστημα που μεσολάβησε από την υπουργοποίηση έως την παραίτησή του.

«Η νέα κυβέρνηση Τσίπρα έπεσε στην πρώτη της λακκούβα», γράφουν οι «New York Times». Η γερμανική εφημερίδα "Die Welt" κάνει λόγο για ντροπιαστική αρχή της νέας κυβέρνησης, ενώ, για την οικονομική εφημερίδα "Handelsblatt", ένα σκάνδαλο με αντισημιτικές αναρτήσεις στο Twitter οδήγησε στην παραίτηση Καμμένου.

«Les Echos»
Πρώτη παραφωνία για τη νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζει την παραίτηση του Δ. Καμμένου η γαλλική εφημερίδα "Les Echos" μέσα σε ελάχιστες ώρες από την ανάληψη των καθηκόντων του ως υφυπουργού Υποδομών.

«New York Times»
Δυσάρεστο ξεκίνημα για τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίσει την παραίτηση του Δημ. Καμμένου η εφημερίδα "New York Times", μετά την άνετη εκλογική νίκη και ενώ είναι αντιμέτωπος πλέον με τη σημαντική πρόσκληση της εφαρμογής των σκληρών όρων του τρίτου προγράμματος διάσωσης. Η νέα κυβέρνηση έπεσε στη πρώτη της λακκούβα ενώ παρατηρεί πως πως πρόκειται για τον σύντομη θητεία υπουργού τα τελευταία χρόνια. Μeτά την υπουργοποίηση του Δ. Καμμένου οι χρήστες του Twitter έφεραν στην επιφάνεια αντισημιτικά και ρατσιστικά μηνύματα που φέρεται να έγραψε. Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι ο υπουργός παραιτήθηκε προβαίνοντας παράλληλα σε μήνυση κατά αγνώστων ενώ η έρευνα είναι σε εξέλιξη.



«Die Welt»
"Από την πρώτη ημέρα ο Τσίπρας χάνει ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου, γράφει η γερμανική εφημερίδα "Die Welt", επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια ντροπιαστική αρχή για τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας. Η γερμανική εφημερίδα εξηγεί ότι ο Δημήτρης Καμμένος είχε αποδοκιμάσει τον Ιούνιο τις συγκεντρώσεις του «Μένουμε Ευρώπη» χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς και παραποιώντας τη χαρακτηριστική φράση που υπάρχει στην επιγραφή της πύλης εισόδου του. Παρόλα αυτά, εξηγεί η εφημερίδα "Die Welt", τέσσερις πολιτικοί των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στους οποίους ανήκει και ο Δημήτρης Καμμένος, εξακολουθούν να συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης συνασπισμού.



«Frankfurter Allgemeine Zeitung»
"Η πρώτη παραίτηση έπειτα από 12 ώρες", , σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα "Frankfurter Allgemeine Zeitung", επισημαίνοντας ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο του Αλέξη Τσίπρα δεν άντεξε ούτε μία ημέρα χωρίς φθορά.

«Die Zeit»
"Υπουργός παραιτείται έπειτα από μόλις 12 ώρες", είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας "Die Zeit", η οποία προσθέτει ότι, μόλις αποφάσισε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ο Έλληνας πρωθυπουργός καλείται να προχωρήσει σε αλλαγές.



«Deutsche Welle»
Η νέα κυβέρνηση τα βρήκε σκούρα στο ξεκίνημά της και αυτό δεν έχει να κάνει με τους δανειστές και τις απαιτήσεις τους, αλλά με ένα ζήτημα εσωτερικής φύσης που προκάλεσε τριγμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο μικρότερο εταίρο του, τους ΑΝΕΛ.

«Handelsblatt»
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η γερμανική οικονομική εφημερίδα "Handlesblatt", η οποία επισημαίνει ότι, ένα σκάνδαλο με αντισημιτικές αναρτήσεις στο Twitter κόστισε τη θέση του στον Δημήτρη Καμμένο. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει ήδη πριν τις εκλογές ότι σκοπεύει να ξανασυνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ, σχολιάζει η εφημερίδα, όμως από αυτή τη συνεργασία προέκυψε μια λάθος αρχή για την κυβέρνηση και μάλιστα την ώρα που πρέπει να ξεκινήσει γρήγορα δουλειά προκειμένου να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευθεί.



«Associated Press»
Για δυσάρεστη και ενοχλητική αρχή της κυβέρνησης Τσίπρα αλλά και κάνει λόγο για δυσάρεστη και ενοχλητική αρχή της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό που αρχικά τοποθέτησε στο κυβερνητικό σχήμα έναν άνθρωπο ο οποίος βαρύνεται με τέτοιες κατηγορίες .

«Wall Street Journal»
Δεν πέρασαν ούτε καν 12 ώρες από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα και υπήρξε η πρώτη παραίτηση υπουργού. Πρόκειται για παραίτηση που άνετα μπορεί να διεκδικήσει το παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς ελάχιστες ώρες χώρισαν τον Δημήτρη Καμμένο από την υπουργοποίηση και την παραίτηση. Η εφημερίδα επισημαίνει επίσης πως δεν υπάρχει συγγενική σχέση του Δ. Καμμένου με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο.


Μίνα Αγγελίνη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ