21 Σεπτεμβρίου 2015

Ποια είναι τα «ηχηρά» ονόματα που μένουν εκτός Βουλής (ανά κόμμα)

Τουλάχιστον μένει έξω ο πολιτικός "απατεώνας" Ευριπίδης Στυλιανίδης και χάνει το Four Seasons και τις λιμουζίνες στο Παρίσι όπου ταξίδευε στην Α' θέση όταν ήταν υπουργός του Καραμανλή

Μεγάλες ανατροπές στην ανθρωπογεωγραφία της Βουλής έφεραν οι εκλογές, καθώς πολλά ηχηρά ονόματα από όλα τα κόμματα μένουν εκτός κοινοβουλίου.

Το χαμηλό ποσοστό που κατέγραψε η Λαϊκή Ενότητα, δηλαδή 2,86%, στέρησε την είσοδο σε αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη που αποφάσισαν να ενταχθούν στον νέο πολιτικό σχηματισμό.

Εκτός λοιπόν μένει, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (Β’ Πειραιά), ο Στάθης Λεουτσάκος (Α’ Πειραιά) η Ζωή Κωνσταντοπούλου (Α’ Αθήνας), ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Κώστας Ήσυχος, η Νάντια Βαλαβάνη και η Σόφη Παπαδόγιαννη(Β’ Αθήνας), ο Κώστας Λαπαβίτσας (Ημαθία), η Ραχήλ Μακρή (Αττική), ο Θανάσης Πετράκος (Μεσσηνία), η Δέσποινα Χαραλαμπίδου (Α’ Θεσσαλονίκης), η Λίτσα Αμανατίδου – Πασχαλίδου (Β’ Θεσσαλονίκης).

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη δεν έχει ιδιαίτερες διαρροές, εκτός από τον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη, ο οποίος κατέβαινε στην Α’ Αθήνας, όπου το κόμμα έχασε μία έδρα. Στη Β’ Αθήνας εκτός μένουν ο Γιώργος Κυρίτσης και ο Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ στα Ιωάννινα δεν καταφέρνει να εκλεγεί η Μερόπη Τζούφη.

Αρκετά γνωστά ονόματα μένουν εκτός και από τη Νέα Δημοκρατία. Στην Β’ Αθήνας όπου το κόμμα έλαβε ακριβώς τις ίδιες έδρες, δεν εκλέγονται η Κατερίνα Παπακώστα, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Γιάννης Μιχελάκης και Πάνος Παναγιωτόπουλος, οι οποίοι δεν εξελέγησαν ούτε στις περασμένες εκλογές.

Στη Α’ Πειραιά δεν εκλέγεται ο Κώστας Αρβανιτόπουλος, στην Αρκαδία ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, στον Έβρο οι Άκης Γεροντόπουλος και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, στην Ροδόπη ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και στην Ξάνθη ο Αλέξανδρος Κοντός.

Από το Ποτάμι, στην Β’ Αθήνας δεν καταφέρνει να εκλεγεί από η Αντιγόνη Λυμπεράκη καθώς και η Αθηνά Δρέττα.

Την ίδια στιγμή, η Χρυσή Αυγή χάνει μία έδρα στη Β’ Πειραιά, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός ο Γιάννης Λαγός.

Στο ΠΑΣΟΚ, από την τελική επιλογή της Φώφης Γεννηματά θα εξαρτηθεί εάν θα μπει στο Βουλή ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στην Β’ Αθήνας ή ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου στην Αχαία. Στη Β’ Αθήνας δεν εκλέγεται ούτε ο Πύρρος Δήμας, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν ήταν βουλευτής την περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο.

Από το ΚΚΕ, εκτός μένει ο Σπύρος Χαλβατζής στη Β’ Αθήνας, η Ελένη Γερασιμίδου στην Αττική.

http://lykavitos.gr/archives/225177