24 Σεπτεμβρίου 2015

Και η εκκλησία έξαλλη με τον Τσίπρα – Δεν θέλει για υπουργό τον Φίλη εξαιτίας αυτού του βίντεο

Αρνητικά βλέπει την υπουργοποίηση του Νίκου Φίλη, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, στην αρχιεπισκοπή Αθηνών δυσφορούν με την τοποθέτηση του κ. Φίλη, στο υπουργείο Παιδείας, μετά τις δηλώσεις του περασμένου Μαΐου.

Ο Νίκος Φίλης – τότε κοινοβουλευτικός εκπροσώπος του ΣΥΡΙΖΑ -πριν μερικούς μήνες είχε καταφερθεί με έντονες δηλώσεις κατά της μεταφοράς του λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας σε νοσοκομεία, ώστε να μπορέσουν να το προσκυνήσουν ασθενείς. Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν θέλησε πάντως να σχολιάσει επισήμως την υπουργοποίηση Φίλη, περιμένοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, καθώς και την αναμενόμενη επίσκεψη του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ωστόσο, οι δηλώσεις του Μαΐου είναι νωπές. Χαρακτηριστικά, ο κ. Φίλης έκανε λόγο για εμπόριο λειψάνων, με τον κ. Ιερώνυμο να είναι μία από τις ελάχιστες φορές που να σχολιάζεις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, να λέει: «Ακούγονται διάφορα σχόλια από διαφόρους, επισήμους και μη. Δεν θέλω να σχολιάσω, τα αφήνω να περάσουν. Γι’ αυτά θα μιλήσει η Ιστορία. Θα ήθελα όμως να πω ότι κυρίως αυτοί οι άνθρωποι είναι άνθρωποι των λόγων και τα λόγια μας έχουν κουράσει. Τα λόγια έφεραν αυτόν τον τόπο σε αυτήν την κατάσταση, γιατί έλειψε ο Λόγος. Χρειαζόμαστε Λόγο και όχι λόγια».

Δείτε το σχετικό βίντεο με την δήλωση του: