11 Σεπτεμβρίου 2015

Η ευχή Μπουτάρη στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη (ΦΩΤΟ)

Με την ευχή να βγει πρώτος στις εκλογές ολοκληρώθηκε η συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με τον πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
«Ευχαρίστησα τον πρόεδρο που τίμησε την τοπική αυτοδιοίκηση επισκεπτόμενος το δημαρχείο της πόλης», επισήμανε ο κ. Μπουτάρης μετά το τέλος της συνάντησης.

«Τον ενημερώσαμε για κάποια τρέχοντα μεγάλα προβλήματα της πόλης, όπως είναι λιμάνι το αεροδρόμιο και το μετρό και η ανάγκη αλλαγών στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εκτιμώ το ξεκάθαρο στίγμα που έδωσε ο πρόεδρος για την ανάγκη συναινετικών λύσεων σε οποιοδήποτε πρόβλημα εμφανίζεται κάτι που φυσικά δε θα πει ότι γινόμαστε ένα, κρατάμε ο καθένας την ταυτότητα του, αλλά νερώνουμε το κρασί μας» όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μπουτάρης, «για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την κρίση» και συμπλήρωσε:

«Τον ευχαριστώ πολύ που έκανε την τιμή στο δήμο να έρθει»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε πως διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Γιάννη Μπουτάρη εδώ και χρόνια:

«Ήθελα να εκπέμψω το μήνυμα ότι ξεκινώ την επίσκεψη μου από το δήμο γιατί σέβομαι την αυτοδιοίκηση και τη θεωρώ θεσμικό συνεργάτη της κεντρικής κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Ανέλαβα μία δέσμευση στο δήμαρχο: ότι οι μεγάλες αποφάσεις που αφορούν τη ζωή των δημοτών του, δε θα ληφθούν χωρίς να τις συζητήσουμε και να διαβουλευθούμε σε χρονικό διάστημα πάντα σύντομο αλλά να του αναπτύξουμε τις απόψεις μας και τα επιχειρήματα μας και να μας αναπτύξει η αυτοδιοίκηση τις δικές της απόψεις. Να προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ένα μίνιμουμ στοιχειώδους συνεννόησης και ανοχή στην όποια προσπάθεια υλοποίησης της απόφασης. Οι ώρες που έρχονται είναι κρίσιμες και δύσκολες και δεν μπορεί να τα βγάλει κανένας μόνος του. Η κεντρική διοίκηση έχει ανάγκη την αυτοδιοίκηση», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το τι ευχήθηκε ο δήμαρχος στον κύριο Μεϊμαράκη ο Γιάννης Μπουτάρης απάντησε:

«Για λόγους ευγενείας σε όποιον αρχηγό έρχεται του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Στον κ. Μεϊμαράκη αυτό που μπορώ να ευχηθώ, γιατί δεν είναι και μικρό κόμμα, είναι όχι απλά καλή επιτυχία αλλά να βγει πρώτος».

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης το πρωί της περασμένης Δευτέρας όταν συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα ευχήθηκε στον απερχόμενο πρωθυπουργό «να κερδίσει με μια ψήφο».

«Στηρίζουμε τις νέες επενδύσεις»
Κατά την άφιξη του κ. Μεϊμαράκη στο δημαρχείο, μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης προσέφεραν στον πρόεδρο της ΝΔ μία ανθοδέσμη για τους απαντήσει «με συγκινείτε».

Στο σημείο παραβρέθηκαν και γυναίκες των μεταλλωρύχων από τη Χαλκιδική, με τις οποίες ο κ. Μεϊμαράκης είχε έναν σύντομο διάλογο.

«Στηρίζουμε και θα στηρίζουμε τις νέες επενδύσεις. Δεν ήθελα να έρθω στις Σκουριές για να μην εκληφθεί ως προεκλογικό σκηνικό. Θα σας επισκεφθώ αμέσως μετά», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να τον απαντήσουν οι σύζυγοι των μεταλλωρύχων ότι περιμένουν πλέον να τον υποδεχθούν στις περιοχές τους ως πρωθυπουργό.

Το παρών στο γραφείο του δημάρχου όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση έδωσαν ο πρώην αντιδήμαρχος της διοίκησης Μπουτάρη και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο και βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου.



http://www.karfitsa.gr/2015/09/11/sto-dimarxeio-thessalonikis-o-proedr/