27 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ!Λογοκλοπή στο διδακτιρικό από τη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας;

Τα λαλίστατα γατάκια δημοσιοκάφροι θα μας ζαλίσουν... για τον αμόρφωτο Φίλη όμως που έγινε υπ Παιδείας μόκο... MΠΕΕΕ ΓΙΔΙΑ

Ύποπτη για λογοκλοπή στη διδακτορική διατριβή της στην Ιατρική, είναι η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στενή συνεργάτιδα της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ αν και η ίδια αρνείται τις κατηγορίες.

«Η φον ντερ Λάιεν δεν απορρίπτει απλώς αυτές τις κατηγορίες, αλλά ζήτησε από τη Σχολή Ιατρικής του Ανόβερου, από την οποία πήρε το διδακτορικό της στις αρχές της δεκαετίας του 1990, να εξετασθεί η διδακτορική διατριβή της από μια ανεξάρτητη και ικανή επιτροπή», είπε εκπρόσωπος της υπουργού, τον οποίο επικαλείται το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel. Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπουργός είναι εν γνώσει των υποψιών αυτών από τον Αύγουστο.

Οι κατηγορίες, που αποκαλύφθηκαν από το Der Spiegel και δημοσιοποιήθηκαν ευρύτατα μέσω του Ίντερνετ, διατυπώνονται από μια ιντερνετική πλατφόρμα, την «VroniPlag Wiki», που παρακολουθεί και καταγράφει τα κρούσματα λογοκλοπής σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

Στις 26 Σεπτεμβρίου, «στοιχεία λογοκλοπής βρέθηκαν σε 27 από τις 62 σελίδες της διατριβής της φον ντερ Λάιεν που είχαν εξετασθεί μέχρι τότε, δηλαδή μια αναλογία 43,5%», αναφέρει η VroniPlag.

Σύμφωνα με τον Γκέρχαρντ Ντάνεμαν, καθηγητή του Δικαίου στο πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου και μέλος της πλατφόρμας, τον οποίο επικαλείται το Der Spiegel, «37 αποσπάσματα» αντιβαίνουν σε ακαδημαϊκούς κανόνες, όπως η επανάληψη φράσεων από ξένα κείμενα χωρίς ο συγγραφέας να αναφέρει πως πρόκειται για βιβλιογραφικές αναφορές.

«Η συχνότητα αυτών των λαθών και η ευκολία με την οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί δείχνει μια χονδροειδώς πρόχειρη δουλειά», είπε ο Ντάνεμαν στην Sueddeutsche Zeitung.