20 Σεπτεμβρίου 2015

Η ελπίδα δεν ήρθε, η συγγνώμη δεν ακούστηκε

του Γιώργου Παπαδημητρόπουλου

«Η ελπίδα έρχεται», το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, το προεκλογικό σύνθημα που εξαπάτησε εκατομμύρια Έλληνες. Αυτή η φράση φέρνει μνήμες από το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου, τότε που ο κύριος Τσίπρας έδινε τη νικητήρια ομιλία του και από κάτω ο όχλος να χειροκροτεί σε κάθε του λέξη και μετά απο αυτό όλοι αυτοί να χορεύουν. Τελικά όμως, παρόλο που αυτοί χόρευαν, οι Έλληνες την πλήρωσαν και έγιναν αναστενάρηδες. Τότε που το “go back Κυριε Σόιμπλε” έγινε “have mercy Κύριε Σόιμπλε”.
Βέβαια, είθισται ο Ελληνικός λαός να έχει μια προτίμηση σε αυτόν που τάζει τα περισσότερα. Άλλωστε, αυτός δεν είναι και ο λόγος που μπήκαμε στο μνημόνιο; Το «λεφτά υπάρχουν» δεν είναι η αφετηρία του εκτροχιασμού ; Τότε στις εκλογές του 2009 που οι Έλληνες ψήφισαν Παπανδρέου και «λεφτά υπάρχουν» αντί για Καραμανλή και μικρή αύξηση φορολογίας ; Τότε που Έλληνες ψήφισαν ψέμα αντί για αλήθεια! Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται και δυστυχώς για τον πονεμένο αυτόν, από τους δημαγωγούς, τόπο συχνά. Αυτή τη φορά με άλλα πρόσωπα ,τον Αλέξη Τσίπρα ,τον αντιμνημονιακό αυτόν πολιτικό που θα εσχιζε τα μνημόνια μέρα μεσημέρι και τον Αντώνη Σαμαρά που πρότεινε μια ρεαλιστική πολιτική για την πατρίδα μας. Η συνέχεια βέβαια είναι σε όλους γνωστή, 1 δισ. μέτρα ο Σαμαράς - 14 δισ. ο Τσίπρας , 300 δισ αύξηση χρέους σε 40 χρονια- 90 δισ. σε 7 μήνες και πολλά άλλα . Όμως, ο κύριος Τσίπρας λέει πως όλα αυτά τα επέβαλαν οι κακοί Ευρωπαίοι και εδώ βέβαια ταιριάζει η ρήση του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή «Υπεύθυνοι δι’ όλες αυτές τις συμφορές του Εθνους μας είμαστε εμείς και μόνον εμείς οι Ελληνες, οι οποίοι προσπαθούμε να φορτώσουμε στους ξένους τις ευθύνες μας διότι δεν έχουμε το θάρρος να τις αναλάβουμε». Και τώρα η ιστορία πάει να επαναληφθεί, ας μην την αφήσουμε και ας βάλουμε μια πολιτική τελεία στον κύριο Τσίπρα.

Επίσης ,υπάρχει και ένα μόρφωμα που ακούει στο όνομα Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι παρίσταναν τους αντιμνημονιακούς πατριώτες και χαρακτήριζαν τους υπολοίπους προδότες και γερμανοτσολιάδες.Βέβαια ,και αυτοί αντί να σκίσουν τα μνημόνια μαζί με τον Αλέξη έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στο τρίτο και πιο σκληρό απ΄ όλα μνημόνιο. Αλλά ούτε και πατριώτες μπορούν να θεωρηθούν αφού άφησαν τον συγκυβερνόντα τους, τον ΣΥΡΙΖΑ ,να περάσει το νόμο έκτρωμα για την ιθαγένεια που αλλοιώνει τα εθνολογικά χαρακτηριστικά της πατρίδας μας.

Όπως λέει και ο τίτλος η συγγνώμη δεν ακούστηκε. Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πει ούτε μια συγγνώμη για τα δεινά που προκλήθηκαν από τη δήθεν έντιμη διαπραγμάτευσή του. Αλλά και μια συγγνώμη δεν εχει ακουστεί για τα προεκλογικά ψέματα που ειπώθηκαν. Απο την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ πήγαμε στην παραμονή του και το 2016, απο τα 14 δισ. παροχές πήγαμε στα 14 δισ. μέτρα, από την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά της 13ης σύνταξης πήγαμε στη μείωση μισθών και συντάξεων. Όμως, το χειρότερο από όλα αυτά είναι πως δεν ακούστηκε ούτε μια συγγνώμη που δίχασε τον ελληνικό λαό με ένα δημοψήφισμα φούσκα που το ΟΧΙ του μεταφράστηκε ως ΝΑΙ, ή μάλλον το πραγματικό του ερώτημα ήταν : «Σας αρκούν αυτά τα μέτρα;».

Τελειώνοντας, στο δίλλημα «παλιό ή νέο» ,η απάντηση είναι απλή. Πόσο νέο είναι το κόμμα που στηρίζεται από τον Γιώργο Παπανδρέου; Πόσο νέο είναι το κόμμα που έχει μέσα του όλη τη λάσπη του παλαιού ΠΑΣΟΚ; Πόσο νέο είναι το τρίτο Μνημόνιο; Πόσο νέα ειναι τα 2 εκατομμύρια που χρωστάει ο Αλέξης Μητρόπουλος στο ελληνικό δημόσιο ως πρόστιμο; Πόσο νέα είναι η offshore Χαϊκάλη; Πόσο νέο είναι το πόθεν έσχες Φλαμπουράρη; Και πόσο νέος είναι ο «Iliatoras of London» του Πάνου Καμμένου;

Εν κατακλείδι, το νέο ΠΑΣΟΚ ,δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το ίδιο πράγμα με τον προκάτοχό του, κατέστρεψε τη χώρα. Φυσικά και κανένα κόμμα που έχει κυβερνήσει δεν είναι άσπιλο αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αναλογικά με το χρόνο που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η πιο καταστροφική και πιο ανεύθυνη κυβέρνηση όλων των εποχών. Σήμερα λοιπόν, ας κλείσει αυτή η παρένθεση .