03 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΜΠΑΛΑ! Καταγγέλουν την έξωση μαθητών από την τάξη λόγω... οφειλών των γονέων!

Στην Ελλάδα της υποκρισίας οι καθηγητάδες βρίσκουν απίστευτο το σχολείο να μην επιτρέπει σε μαθητές που οι γονείς τους χρωστάνε να λάβουν μέρος στο μάθημα και μάλιστα το θεωρούν και εκμετάλλευση των παιδιών... οι γονείς όμως που χρωστάνε ή δεν έχουν, αλλά επιμένουν να στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά, όσο εμείς οι υπόλοιποι μαλ@κες τα στέλνουμε σε δημόσια, δεν τα εκθέτουν ούτε εκμεταλλεύονται την ηλικία τους για να καρπωθούν κάτι που άλλοι πληρώνουν....

Και στην τελική, αν το σχολείο δεχθεί έτσι χαλαρά όσους φεσώνουν και με τη σειρά του δεν πληρώσει τους καθηγητές, οι κύριοι καθηγητάδες τι θα κάνουν απλήρωτοι; Δεν πιστεύω να τολμήσουν να απειλήσουν ότι δεν θα μπουν στην τάξη για μάθημα! Απαπαπα αποκλείεται να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά σαν "όπλο"... ε;

διαβάστε και το άρθρο να γελάσετε ειδικά όσοι μαλ@κες στέλνετε τα παιδιά σας σε δημόσια σχολεία αντί να τα στέλνετε σε ιδιωτικά και να έχετε και το θράσος να καταγγέλετε ότι αν δεν πληρώσετε τα αφήνουν έξω απ' την τάξη:

Μια απίστευτη καταγγελία έκανε σήμερα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) για σχολείο που απομόνωσε παιδιά στη γραμματεία μη επιτρέποντας να προχωρήσουν στην τάξη ως μέσο «πίεσης» για να πληρώσουν οι γονείς τα οφειλόμενα.

Η ΟΙΕΛΕ έλαβε γνώση καταγγελίας γονέων, σύμφωνα με την οποία η Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Παρασκευής που αποτελεί μάλιστα μη κερδοσκοπικό σχολείο, όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, απομονώνει παιδιά γονέων που οφείλουν μέρος των διδάκτρων στο χώρο της γραμματείας και δεν τους επιτρέπει την είσοδο στην τάξη με τους συμμαθητές τους. Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη σήμερα καθώς τα γαλλικά σχολεία έχουν ξεκινήσει μαθήματα από την 1η Σεπτέμβρη.

Η ΟΙΕΛΕ αφού τονίζει ότι «αναμφίβολα από την καταβολή των διδάκτρων εξαρτάται η επιβίωση των ιδιωτικών σχολείων» ξεκαθαρίζει: «Ωστόσο οι διοικήσεις τους έχουν τη δυνατότητα δια της νομικής οδού να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα, χωρίς να εμπλέκουν τους μαθητές. Η χρησιμοποίηση των παιδιών με αυτό τον πρωτοφανή τρόπο για να εξαναγκαστούν οι γονείς να καταβάλλουν τα χρωστούμενα αποτελεί αντιπαιδαγωγική πράξη ωμής βαρβαρότητας που πλήττει την αξιοπρέπεια και τραυματίζει τον ευαίσθητο, ψυχικό κόσμο τους. Ενημερωθήκαμε, δε, πως υπάρχει για το ίδιο σχολείο καταδικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου (1599/2000), καθώς η διοίκησή του απαγόρευε τη φοίτηση μαθητή, ώστε να εξαναγκαστούν οι γονείς του να καταβάλλουν τις οφειλές τους».

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σχετική επιστολή-καταγγελία στην υπουργό Παιδείας και στον Διευθυντή ΠΕ Β’ Αθήνας, ώστε να ξεκινήσει άμεσα έρευνα και να εξεταστούν οι πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες όσων ενεπλάκησαν στην απαράδεκτη αυτή υπόθεση. Η ΟΙΕΛΕ διερωτάται «Τίθεται πλέον εύλογα το ερώτημα. Τελικά τα ιδιωτικά σχολεία είναι αμιγείς επιχειρήσεις, ή – όπως ορίζει σαφώς το άρθρο 16, παρ. 8 του Συντάγματος – χώροι παροχής δημόσιου και κοινωνικού αγαθού που εποπτεύονται από το κράτος;».

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ