17 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ! ΕΛΑΣ: Δεν υπάρχει αριθμός πρωτοκόλλου-ΣυνδικαλΗστής ο αστυνομικός που εξυπηρέτησε τον Φλαμπουράρη

Tι ισχυρίζεται ο αστυνόμος για το γνήσιο της υπογραφής-Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη παρενέβησαν για εξυπηρέτηση του Φλαμπουράρη σε σχέση με το γνήσιο υπογραφών του συμφωνητικού.
Παρέμβαση εξυπηρέτησης, αποφυγής της ταλαιπωρίας και διευκόλυνσης για το γνήσιο των υπογραφών του ιδιωτικού συμφωνητικού μεταβίβασης μετοχών του Αλέκου Φλαμπουράρη, δέχθηκε ο ανθυπαστυνόμος Βασίλειος Πανταζής, από υψηλόβαθμα στελέχη του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως επισημαίνουν κύκλοι που ήρθαν σε επικοινωνία με τον συγκεκριμένο αστυνομικό.

Για το συγκεκριμένο έγγραφο δεν υπάρχει πρωτοκόλληση, ούτε καταγραφή σε κάποιο βιβλίο καταχωρήσεων, λένε αστυνομικές πηγές

Ο 35χρονος, που σχετικά πρόσφατα εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ανέφερε σε συναδέλφους του, οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί του όταν είδαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του κάτω από την επικύρωση των γνησίων των υπογραφών στο ιδιωτικό συμφωνητικό, πως πράγματι στις 26 Ιανουαρίου 2015, είχε έρθει στο γραφείο του ένας ηλικιωμένος άνδρας, που όπως υποστηρίζει δεν γνώριζε τότε ότι ήταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, μετέπειτα υπουργός της κυβέρνησης, μαζί με έναν ακόμη άνδρα.

Αυτή η επαφή έγινε στο τμήμα της Διεύθυνσης Οικονομικών του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., που βρίσκεται στην οδό Μικράς Ασίας 9 στο Γουδή.

Την προηγούμενη μέρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης είχε δεχθεί τηλεφώνημα από υψηλά ιστάμενους της Κατεχάκη,προκειμένου να εξυπηρετήσει τον κ. Αλέκο Φλαμπουράρη, για να μην ταλαιπωρηθεί σε κάποιο αστυνομικό τμήμα. Όταν ήρθε εκεί, μαζί με τον αγοραστή των μετοχών Ιωάννη Κοτταρίδη, του έδωσαν το σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό, στο οποίο επικύρωσε τις υπογραφές των ενδιαφερομένων και τοποθέτησε την σφραγίδα της υπηρεσίας του.

Μετά τον θόρυβο, που ξέσπασε για το θέμα και την δημοσιοποίηση του ιδιωτικού συμφωνητικού από τον κ. Φλαμπουράρη, πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν πως έγινε μία άτυπη έρευνα για να διαπιστωθεί αν την συγκεκριμένη ημερομηνία, ο ανθυπαστυνόμος βρισκόταν σε άδεια ή έλειπε από την υπηρεσία του, χωρίς να διαπιστώνεται η απουσία του.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες αστυνομικές πηγές, για το συγκεκριμένο έγγραφο δεν υπάρχει πρωτοκόλληση, ούτε καταγραφή σε κάποιο βιβλίο καταχωρήσεων, οπότε δεν μπορεί και να διαπιστωθεί αν η επικύρωση είναι μεταχρονολογημένη ή όχι.
Αν τυχόν ζητηθεί σχετική έρευνα, θα ληφθούν και καταθέσεις από το σύνολο του προσωπικού της συγκεκριμένης υπηρεσίας, που εργάζονταν την συγκεκριμένη ημερομηνία και όχι μόνο.