18 Σεπτεμβρίου 2015

Go back, λοιπόν, Μαντάμ Μπέτυ!

Κατ' αρχάς, εάν ο κύριος της κυρίας έχει το δικαίωμα να αποκαλεί την καγκελάριο της Γερμανίας "Μαντάμ", γεγονός για το οποίο υπάρχουν αναμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία καθώς έχει καταγραφεί από πληθώρα μέσων ενημέρωσης, τότε έχω κι εγώ το δικαίωμα να απευθύνομαι στην αστεφάνωτη σύντροφό του ως "Μαντάμ".

Αυτά για την περίπτωση που οποιοσδήποτε καλόπιστος ίσως εξελάμβανε τη θέση μου ως εκ προθέσεως αγένεια απέναντι σε μια κυρία. Και για την περίπτωση που είτε ο ίδιος είτε ακόλουθοί του σκεφθούν να κινηθούν νομικά εναντίον μας.

Go back, λοιπόν, Μαντάμ Περιστέρα!

Είστε πλέον δημόσιο πρόσωπο. Οι πράξεις του συντρόφου σας οδήγησαν την οικονομική ζωή της χώρας στα τάρταρα μέσα σε μόλις εφτά μήνες. Έκαναν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι για όλον τον Τρίτο Κόσμο, επικίνδυνο για τους ιθαγενείς Έλληνες. Ενώ ήταν οι παραλείψεις του που οφείλονταν αποκλειστικά στην ανικανότητα του οι οποίες έφεραν το σκληρότερο Τρίτο Μνημόνιο, τις επαχθείς δεσμεύσεις του οποίου θα κληθώ να πληρώσω ως φορολογούμενος.

Συνεπώς έχω κάθε λόγο και δικαίωμα να πληροφορούμαι κάθε, μα κάθε, λεπτομέρεια της προσωπικής ζωής αυτού ο οποίος, αλλοίμονο..., λαμβάνει αποφάσεις για τη ζωή μου. Στο δε αίτημα διαφάνειας της προσωπικής του ζωής συμπεριλαμβάνεται και η οικογενειακή του. Διότι οι άνθρωποι δεν λειτουργούν εν κενώ, παρά σε μια ενότητα-ολότητα που περιλαμβάνει προσωπικό χρόνο και χρόνο άσκησης καθηκόντων. Και είναι αλληλένδετη η συμπεριφορά στις δυο περιόδους. Σε δε άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, ανακοινώνονται ακόμα και τα αποτελέσματα ενδελεχών ιατρικών εξετάσεων του κυβερνήτη.

Ειδικά όσον αφορά σε πολιτικούς ηγέτες, οι οποίοι φέρουν το βαρύτατο φορτίο λήψης αποφάσεων για ανθρώπινα σύνολα, εξουσία την οποία οι ίδιοι λυσσαλέα επεδίωξαν - δεν τους επέβαλε κανείς βίαια, η περιχαράκωση της προσωπικής από τη δημόσια ζωή αποτελεί είτε ρομαντική αφέλεια είτε ύποπτη επιδίωξη.

Στην περίπτωσή σας είναι το δεύτερο.

Γιατί; Διότι η πραγματικότητα της ζωής σας συγκρινόμενη με την εικόνα που φιλοτεχνείτε για να προβάλετε ως αλήθεια σε μυαλά χαχόλων έχει ομοιότητα όση η μέρα με τη νύχτα.

Γι' αυτό και τις τελευταίες ημέρες είστε σφόδρα ενοχλημένοι. Ενοχληθήκατε από την αποκάλυψη ότι στέλνετε τα παιδιά σας σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας, τον μεγαλύτερο σε δημοτικό τον μικρότερο σε νηπιαγωγείο.
Την ίδια στιγμή η διεύθυνση του δημοτικού, εγκαλεί με εξώδικο τον γονέα άλλου μαθητή ο οποίος παρευρισκόταν επίσης στον αγιασμό, επειδή τυχαίνει να είναι γνωστός φωτορεπόρτερ, ως αυτόν που τράβηξε τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο από την παρουσία σας στον αγιασμό. Κάνοντας λόγο μάλιστα εμμέσως για απομάκρυνση του παιδιού του. Ακόμα δεν επιβεβαιώνεται δημοσιογραφικά η παράστασή σας σχετικά στη διεύθυνση του σχολείου, αλλά νομίζετε ότι κανένας θα πιστέψει ότι ουδεμία έχετε σχέση με την αποστολή του εξωδίκου;

Ε, λοιπόν, μαντάμ Περιστέρα, Μπέτυ ή όπως σας φωνάζουν κυρία Μπαζιάνα.

Ενδιαφέρει τα μάλα το πανελλήνιο το ότι ο μικρός Τσίπρας πηγαίνει σε ακριβό ιδιωτικό όπου τον συνόδευσε η μανούλα του την πρώτη μέρα.

Γιατί ο ανεκδιήγητος "προκομμένος" σας με τους Μπαλταδοκουράκηδες που όρισε στο Υπουργείο Παιδείας άφησε 272, ή Κύριος Οίδε ακριβώς πόσα..., δημόσια δημοτικά σχολεία κλειστά. Και 40.000 παιδάκια έξω από τα δημόσια νηπιαγωγεία.

Γιατί γι' αυτόν το λόγο χιλιάδες άλλες μανούλες δεν αξιώθηκαν να συνοδέψουν το βλαστάρι τους στην πρώτη του μέρα στο σχολείο.

Γιατί στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στην Κρήτη, σε όλη την Ελλάδα, ιδίως στην πληττόμενη από μαρασμό επαρχία, γύρισαν εβδομήντα δύο χρόνια πίσω.

Είχα την τύχη να μου μεταφέρουν μάρτυρες της εποχής, μικροί τότε μαθητές, το κλίμα, τη συγκίνηση και την προσμονή με την οποία δάσκαλοι, μαθητές και γονείς άνοιξαν τα σχολεία τον Οκτώβριο του 1944. Αμέσως μετά την Απελευθέρωση.

Ένα κατεστραμμένο και ρημαγμένο κράτος, παρ' όλα αυτά άνοιξε τα σχολεία του για τα σκελετωμένα από την πείνα παιδιά του Έθνους. Για να ανθίσει ξανά το άνθος της μάθησης. Εσείς, ποταποί, γυρίσατε την Ελλάδα στα κλειστά σχολεία της περιόδου της Κατοχής.

Και τώρα, λίγες ώρες πριν τις εκλογές, λυσσάτε επειδή η αποκάλυψη του ποιού σας ίσως αποδειχθεί μοιραία στο να επιτύχετε άλλο ένα colpo grosso την Κυριακή : να ξανακερδίσετε τις εκλογές κοροϊδεύοντας τον κοσμάκη, παίζοντας με τα όνειρα και τις προσδοκίες του για ανέλιξη.

Δίνοντας υποσχέσεις-ακάλυπτες επιταγές για βελτίωση ζωής σε εκείνους στους οποίους πλασάρεστε σαν όμοιοι. Αλλά δεν είστε. Σε αυτούς από τους οποίους ζητάτε να σας ψηφίσουν γιατί δήθεν νοιάζεστε για τα προβλήματά τους. Αλλά δεν δίνετε πεντάρα. Γιατί οι ίδιοι είστε βολεμένοι από την εξουσία που υφαρπάξατε με πρόσχημα την επίλυση των προβλημάτων των "αβόλευτων".

Γιατί η προσωπική σας πολιτεία, με τα ιδιωτικά σχολεία, τις διακοπές με εφοπλιστές, τους μέντορες μικροεργολάβους που θα ήθελαν αλλά δεν μπορούν να είναι "Μπόμπολες στη θέση του Μπόμπολα", αποδεικνύει ότι είσαστε οι καλύτεροι οπαδοί του "ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν".

Όμως μέσα σε συντομότατο χρονικό διάστημα μια κρίσιμη εκλογική πλειοψηφία πήρε χαμπάρι τί είναι η πραγματική Αριστερά : μικροαστικά ανθρωπάκια που θέλουν χωρίς κόπο και ικανότητες να γίνουν μεγαλοαστοί για να απολαύσουν ηδονές και αξιώματα με χρήματα του δημόσιου ταμείου.

http://www.antinews.gr/Antitheseis/go-back-mantam/