19 Σεπτεμβρίου 2015

Guardian: Ο Μεϊμαράκης γοητεύει τους Ελληνες -Μπορεί να μην είναι νέος, αλλά είναι αυθεντικός

Κανονικά, στο πρόσωπό του οι ψηφοφόροι θα έπρεπε να βλέπουν την αντανάκλαση του παλαιού πολιτικού κατεστημένου που οδήγησε την Ελλάδα, το 2009, σε μια οικονομική άβυσσο. Αν και το νέο που το διαδέχθηκε παραλίγο να στείλει τη χώρα εκτός Ευρωζώνης.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος σύμφωνα με τον Guardian γοητεύει τους Έλληνες παρά το γεγονός ότι δεν είναι νέος, καθώς του πιστώνουν πως είναι αυθεντικός. Η 26χρονη οικονομολόγος, Κορίνα Βιτανόγλου, λέει στον ανταποκριτή της βρετανικής εφημερίδας: «Μπορεί να μιλήσει και να συννεοηθεί με τους ανθρώπους. Είναι κοντά στον απλό άνθρωπο χωρίς να είναι λαϊκιστής».

Ο 31χρονος τραπεζικός, Μιχάλης Καμίτσης, συμπληρώνει: «Δεν είναι νέος, αλλά είναι αυθεντικός και ο κόσμος τον πιστεύει. Ίσως νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά με αυτόν παρά με τον Τσίπρα που είναι άπειρος. Κοιτάξτε πού μας έφτασε...».

Σε αυτά τα συμπεράσματα κατατείνουν και τα τελευταία γκάλοπ που φέρνουν τη ΝΔ, άλλοτε πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλοτε πιο μπροστά από αυτόν. Κατά τον Guardian, ο καραφλός και μυστακοφόρος Μεϊμαράκης είναι το πρόσωπο που κατάφερε να φέρει ξανά στο προσκήνιο τη ΝΔ. «Είναι καλόκαρδη και προσιτή φιγούρα και δεν μοιάζει με άλλους πολιτικούς καριέρας της Ελλάδας», αναφέρει το άρθρο. Βέβαια, είναι και ένας πολιτικός που δεν μασάει τα λόγια τους και πολλές φορές «πετάει» βιτριολικές ατάκες, σαν και αυτές που εκτόξευσε κατά του Αλέξη Τσίπρα κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο ίδιος απαντάει πάντα στους επικριτές του όχι δεν προσποιείται, ότι είναι αυθόρμητος και ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τώρα που διεκδικεί την πρωθυπουργία. Κατά τον Βασίλη Μοναστηριώτη του LSE, ο Μεϊμαράκης είναι μια προσωπικότητα που μιλάει στον κόσμο, καθώς η ρητορική του δείχνει να πατάει στο έδαφος και να μην νεφελοβατεί.

Ακόμη και αν ο Μεϊμαράκης δεν είναι νέο πρόσωπο στην πολιτική, κατάφερε να δώσει την εντύπωση πως είναι νέο πρόσωπο – τουλάχιστον ως πολιτικός αρχηγός. Αυτό σημειώνει ο Θωμάς Γεράκης της Marc. Επίσης, οι αναλυτές θεωρούν πως στα υπέρ του είναι το γεγονός ότι προβάλει ως πιο σταθερός παράγοντας σε σχέση με τον Τσίπρα. Κάτι που μετράει στους Έλληνες μετά από επτά θυελλώδεις μήνες με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Κατά τον Θεόδωρο Κουλουμπή, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, «είναι ένας άνθρωπος λιγότερο ''σκηνοθετημένος'', πιο αυθόρμητος και έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει πιστευτός».

Στην κεντρική ομιλία του στην Ομόνοια, αναφέρει το δημοσίευμα, πρόβαλε μια άλλη μια φορά το συναινετικό στυλ του τείνοντας το χέρι της συνεργασίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα ζήτησε ισχυρή εντολή από το λαό για να εγγυηθεί τη σταθερότητα της χώρας.