17 Σεπτεμβρίου 2015

Mνημείο υπέρ πεσόντων αστυνομικών στον Αερολιμένα Αττικής

Τελετή αποκαλυπτηρίων μνημείου υπέρ πεσόντων αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αττικής, με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.


Παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Αντώνης Μακρυδημήτρης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος και η ηγεσία του Σώματος

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μακρυδημήτρης, στην ομιλία του ανέφερε :

«Τύχη αγαθή έφερε, ώστε να παρίσταμαι σήμερα υπό την ιδιότητα του προσωρινά αρμόδιου Υπουργού σε αυτή τη σεμνή αλλά πολύ ουσιώδη τελετή. Είναι δύσκολο να αποδώσει κανείς με λόγια και να εκφράσει με τον δέοντα τρόπο την οφειλόμενη τιμή και τον σεβασμό σε ανθρώπους που εξετέλεσαν το καθήκον τους πλήρως και έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την πατρίδα.

Η τιμή δεν αποδίδεται με λόγια, όσο πυκνά και καίρια αν είναι αυτά, αλλά πρωτίστως με πράξεις και έργα, όπως το παρόν, που έχουμε τη χαρά να αποκαλύπτουμε σήμερα. Έργα που διαιωνίζουν τη μνήμη και την τιμή των πεσόντων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».


Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, είπε στην ομιλία του τα εξής:

«Το μνημείο αυτό:

Θα μας θυμίζει την υποχρέωσή μας να μην ξεχάσουμε τη μάχη που έδωσαν, πιστοί στις υποσχέσεις τους, γιατί θυσίασαν το πολυτιμότερο αγαθό, τη ζωή τους, για να διαφυλάξουν τα αγαθά των συνανθρώπων τους και ακόμα

Θα μας θυμίζει το δύσκολο έργο που έχουμε να επιτελέσουμε, και οφείλουμε να φέρουμε εις πέρας, ως άξιοι συνεχιστές τους, έχοντας καθημερινό οδηγό μας, το θάρρος και την αυταπάρνησή τους.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών, ενώ τιμήθηκαν οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ο γλύπτης κ. Γιάννης Μπάρδας και ο δωρητής του μνημείου, κ. Γιώργος Τσούκαλης.

Από την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, το 1984, μέχρι σήμερα (129) αστυνομικοί τραυματίστηκαν θανάσιμα, είτε βρίσκονταν σε διαταγμένη υπηρεσία είτε όχι, υπερασπιζόμενοι το καθήκον τους, τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα και την περιουσία των πολιτών. Οι θανάσιμοι τραυματισμοί προήλθαν κατά τη διάρκεια αιματηρών ένοπλων συμπλοκών, καταδιώξεων ένοπλων κακοποιών, τρομοκρατικών πράξεων, καθώς και ατυχημάτων που συνέβησαν κατά την ενάσκηση των αστυνομικών τους καθηκόντων.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64252088