28 Οκτωβρίου 2015

74χρονος Βρετανός αντιμετωπίζει ποινή 350 μαστιγωμάτων στη Σαουδική Αραβία

Ο Κάρλ Αντρί, βρετανός πολίτης που ζει τα τελευταία 25 χρόνια μόνιμα στη Σαουδική Αραβία, αντιμετωπίζει με βάση το νόμο της Σαρία ποινή 350 μαστιγωμάτων καθώς πριν από ένα χρόνο βρέθηκε κρασί στο αμάξι του.
Ο 74 ετών βρετανός ο οποίος εργαζόταν σε εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και είναι πλέον συνταξιούχος αρχικά είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 μηνών την οποία και εξέτισε. Οι δικαστικές αρχές όμως της Σαουδικής Αραβίας αποφάσισαν πως με βάση τη Σαρία ο 74χρονος θα πρέπει να υποστεί και τη δημόσια τιμωρία 350 μαστιγωμάτων.

Σημειώνεται πως ο Κάρλ Αντρί παρότι έχει εκτίσει την αρχική ποινή του παραμένει προφυλακισμένος. Το θέμα πήρε έγινε γνωστό όταν η οικογένεια του Κάρλ Αντρί αποφάσισε να στείλει επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Αγγλίας ζητώντας την άμεση παρέμβασή του στο ζήτημα.

Η οικογένεια του Κάρλ Αντρί προχώρησε επίσης και στη συγκέντρωση υπογραφών για την άμεση αποφυλάκισή του, η οποία μέχρι σήμερα έχει τη στήριξη 250.000 ανθρώπων. Τα παιδιά του 74 ετών Βρετανού δημιούργησαν και ένα video με τα 3 εγγόνια του στο οποίο τα μικρά παιδιά ζητούν να αφεθεί ελεύθερο ο παππούς τους, ο οποίος έχει προβλήματα υγείας (σ.σ άσθμα) και εάν υποστεί την ποινή του μαστιγώματος είναι πολύ αμφίβολο το εάν θα επιβιώσει.