08 Οκτωβρίου 2015

«Καθαιρούνται» για 90 ημέρες Μπλάτερ και Πλατινί

Αλλά και ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκ - Η απόφαση αφορά στο φερόμενο χρηματισμό του προέδρου της UEFA από τον πρόεδρο της FIFA, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, το 2011 - Οι ίδιοι αρνούνται κάθε «σκιά» στην υπόθεση

Την αποβολή του προέδρου της, Σεπ Μπλάτερ και του επικεφαλής της UEFA, Μισέλ Πλατινί, για 90 ημέρες, αποφάσισε η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA).

Η απόφαση αποβολής από την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο ελήφθη την Πέμπτη από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και αφορά στους προέδρους της FIFA και της UEFA, ενώ την ίδια ποινή αντιμετωπίζει και ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκ.

Αφορμή για την απόφαση αποτελεί η φερόμενη συναλλαγή ανάμεσα στους δύο άνδρες, με τον πρόεδρο της FIFA να πληρώνει στον πρόεδρο της UEFA περίπου 1,8 εκατ. ευρώ το 2011.  Και οι δύο, με δηλώσεις τους στο παρελθόν, είχαν αρνηθεί κάθε «σκιά» στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, τέσσερις από τους μεγαλύτερους χορηγούς της FIFA ζήτησαν δημοσίως την άμεση απομάκρυνση του Σεπ Μπλάτερ από την ηγεσία της ομοσπονδίας, όμως εκείνος αρνήθηκε εκ νέου να αποχωρήσει πριν από την εκλογή του διαδόχου του, στις 26 Φεβρουαρίου του 2016.

Εφόσον ακολουθηθούν οι κανονικές διαδικασίες, την ηγεσία της FIFA αναλαμβάνει ο Καμερουνέζος Ίσα Χαγιάτου, ως ο πρεσβύτερος των αντιπροέδρων της ομοσπονδίας.