27 Οκτωβρίου 2015

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει κάνει «μαντάρα» σε ΦΠΑ - εκπαίδευση - ΒΙΝΤΕΟ

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση δεσμεύτηκε ότι θα δώσει τη δική του μάχη για την Παιδεία, μίλησε για το πώς μπορεί η ΝΔ να φτάσει στο 39%, ενώ υποστηρίζει ότι έχει στη φαρέτρα του το πιο συγκροτημένο και λογικό πρόγραμμα - Δείτε το αιχμηρό του tweet 

Την ανάγκη ριζικών αλλαγών στη Νέα Δημοκρατία τόνισε σε χθεσινή του συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Η Νέα Δημοκρατία σήμερα δεν είναι ένα ελκυστικό κόμμα», υποστήριξε και κατήγγειλε ότι εντός του κόμματος υπάρχουν φεουδαρχικές δομές.

Ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε την ανάπτυξη ενός «νεοδημοκρατικού» διαλόγου μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων στη δημόσια τηλεόραση.

Ειδική μνεία έκανε και στο ζήτημα της παιδείας, δεσμευόμενος ότι θα δώσει πολιτική, ιδεολογική μάχη.

Αναφερόμενος στον κ. Τζιτζικώστα, εξήγησε, ότι παρότι τον σέβεται ως περιφερειάρχη, «δεν μπορεί να εκλεγεί βουλευτής μέχρι το 2019, οδηγώντας το κόμμα σε διαρχία».

Στη συνέχεια της συνέντευξής του δήλωσε: «Αν θέλουμε να πάμε τη Νέα Δημοκρατία στο 38% θα πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε και με πολίτες με τους οποίους δεν συμφωνούμε σε όλα. Αυτό προϋποθέτει δημοκρατική οργάνωση του Κόμματος και απόλυτη υπαγωγή στον κανόνα της πλειοψηφίας», ενώ υποστήριξε τον αγώνα του, αναφέροντας: «Πιστεύω ότι έχω παρουσιάσει το πιο συγκροτημένο και σοβαρό πρόγραμμα ως προς την αναδιάρθρωση και την ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τις πιο συγκεκριμένες προτάσεις ως προς το πως αντιλαμβάνομαι το μέλλον του τόπου και την εναλλακτική πρόταση που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία».

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει κάνει μαντάρα στο ζήτημα της αύξησης του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση
«Σκληρή» επίθεση εξαπέλυσε και για την κυβέρνηση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει κάνει μαντάρα στο ζήτημα της αύξησης του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Μένει στο 23% από μια ιδεολογική εμμονή. Προσωπικά με παραπέμπει σε μια ταξική αντιπαράθεση που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να προωθήσει», επισήμανε χαρακτηριστικά.



Τι αντιπροτείνει

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ είπε, ότι μια από τις πολλές αντιπροτάσεις ισοδυνάμων που έχει καταθέσει είναι μια λελογισμένη αύξηση στον καπνό και το σκληρό αλκοόλ που θα έχει και μια θετική επίπτωση στη δημόσια υγεία.

«Θέλω να εστιάσω στη μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ, είναι 800.000.000 ευρώ που μπορούν να εξοικονομηθούν από στοχευμένες περικοπές δαπανών. Θα δώσουμε μεγάλη ανάσα στη μέση οικογένεια, μια ανάσα στην οικοδομή και θα τονώσουμε την αγορά ακινήτων που σήμερα βρίσκεται σε απόλυτη παράλυση.

Στα κόκκινα δάνεια πρέπει να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση που να προστατεύει την πρώτη κατοικία. Εμείς είχαμε αποκρούσει αιτήματα για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.



Υπάρχουν στη χώρα στρατηγικοί κακοπληρωτές. Δεν είναι οι φτωχοί άνθρωποι που δεν έχουν να πληρώσουν και είναι αδιανόητο να πούμε ότι θα τους πάρουμε το σπίτι.

Η πολιτική της Κυβέρνησης δεν φαίνεται να έχει ειρμό και κατεύθυνση. Από τη μια καλείται να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που δεν πιστεύει», κατέληξε.




Η ανάρτηση στο twitter
Την αντεπίθεσή του προς την κυβέρνηση συνέχισε και μέσω των social media, εκεί όπου έγραψε: «Δεν θα ανεχτούμε για πολύ ακόμα έναν πρωθυπουργό που μειώνει την εικόνα της χώρας διεθνώς». #metonKyriako