12 Οκτωβρίου 2015

Στο στόχαστρο των Αμερικανών οι αντιπρόσωποι των Ρώσων και οι μίζες στην Ελλάδα

Οι δραστηριότητες των αντιπροσώπων των ρωσικών εξοπλιστικών εταιρειών βρίσκονταν την τελευταία 20ετία στο στόχαστρο των Αμερικανών, οι οποίοι είχαν απευθύνει αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Οι προειδοποιήσεις αυτές πήραν χαρακτήρα ανοιχτής απειλής όταν η κυβέρνηση Καραμανλή είχε εγκρίνει στο Υπουργικό Συμβούλιο την προμήθεια ρωσικών τεθωρακισμένων.

Τελικά οι πιέσεις προκάλεσαν την ακύρωση της σύμβασης ενώ, αμέσως μετά ακολούθησε καταιγίδα αποκαλύψεων για τους αντιπροσώπους των ρωσικών εξοπλιστικών εταιρειών.

Στο στόχαστρο βρέθηκε η Αntey του Βλάση Καμπούρογλου και η θυγατρική της στην Κύπρο.

Λίγο αργότερα o αντιπρόσωπος στην Ελλάδα των ρωσικών εξοπλιστικών εταιρειών βρέθηκε νεκρός στην Μαλαισία ενώ εξαφανίστηκε και ένας Λιβανέζος έμπορος όπλων ο οποίος διακινούσε μεγάλο μέρος από τις μίζες για τους TOR M1 και άλλα ρωσικά εξοπλιστικά προγράμματα.

Μετά τη δολοφονία του Βλάση Καμπούρογλου στην Μαλαισία οι Ρώσοι καθαίρεσαν τους αντιπροσώπους και όλες οι αρμοδιότητες πέρασαν στο γραφείο της «ΡΟΣΟΜΠΟΡΟΝΕΞΠΟΡΤ» στην Αθήνα στο οποίο προΐστατο ο Λάμπρος Μπαρτζώκας.

Βέβαια το σύνολο των αντισταθμιστικών από τα ρωσικά εξοπλιστικά προγράμματα πήγε σε μαύρους λογαριασμούς για να πληρωθούν οι μίζες και ένα μεγάλο μέρος επέστρεφε μέσω Κύπρου στην Μόσχα στα χέρια Ρώσων ολιγαρχών και ανθρώπων του καθεστώτος.

Όλο αυτό το διάστημα ο Κ. Δαφέρμος εργάζονταν διακριτικά για διάφορα προγράμματα έχοντας τη στήριξη υψηλών παραγόντων του συστήματος Πούτιν.

Οι περιπέτειες για τον Κ. Δαφέρμο άρχισαν όταν άνοιξαν οι λογαριασμοί σε Ελβετία και Αυστρία μέσω των οποίων εμφανίζεται να πληρώθηκε μίζα 800.000 ευρώ στον Κάντα.

http://lykavitos.gr/archives/230580