16 Οκτωβρίου 2015

ΑΞΙΟΣ ΣΤΑΛΙΝΑΣ! ΤΙΜΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΡΙΠΕΝΤΡΟΠ-ΜΟΛΟΤΟΦ! Μιχαλολιάκος: Ο Κοτζιάς μου έστειλε επιστολή για να προτείνω ονόματα για τα Σκόπια

Προτάσεις αναφορικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, από τον γ.γ της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο.
Την ύπαρξη αλληλογραφίας αποκάλυψε ο γ.γ της Χ.Α στη Βουλή, δίνοντας στη δημοσιότητα και το σχετικό έγγραφο.

«Κανένας συμβιβασμός για τη Μακεδονία μας. Ούτε σύνθετο, ούτε παράγωγο, ούτε τίποτα. Αν η κυβέρνηση αποφασίσει να πάει σε μία τέτοια λύση θα έχει μαζί της τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, αλλά θα έχει απέναντί της την πλειοψηφία του λαού», ανέφερε.

Αναλυτικά η επιστολή:


Επιβεβαιώνει το ΥΠΕΞ: Ναι, ζητήσαμε ονόματα για τα Σκόπια

«Ο κ. Κοτζιάς απέστειλε σχετική επιστολή προς όλα τα κόμματα, υπενθυμίζοντας ότι εκκρεμεί η απάντησή τους για το θέμα αυτό»

Σε επιβεβαίωση των όσων είπε ο Νίκος Μιχαλολιάκος στη Βουλή -ό,τι, δηλαδή, το υπουργείο Εξωτερικών του ζήτησε να προτείνει ονόματα για τα Σκόπια- προχώρησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.



Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «σχετικά με σημερινή αναφορά μέλους του ελληνικού Κοινοβουλίου στο θέμα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, δήλωσε τα εξής:

«Στο πλαίσιο του τελευταίου Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (22.07.2015), οι συζητήσεις στο οποίο προβλέπονται από τον Νόμο και είναι απόρρητες, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ζήτησε από τους Εκπροσώπους των παρισταμένων κομμάτων να αποστείλουν τις απόψεις τους σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Επειδή μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα αυτό του Υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς απέστειλε σχετική επιστολή προς όλα τα κόμματα, υπενθυμίζοντας ότι εκκρεμεί η απάντησή τους για το θέμα αυτό».