20 Οκτωβρίου 2015

ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ! Σενάριο για ΦΠΑ τριών ταχυτήτων στην ιδιωτική εκπαίδευση

Σε ΦΠΑ τριών ταχυτήτων για την ιδιωτική εκπαίδευση προσανατολίζεται η κυβέρνηση μπροστά στη διαπίστωση πως είναι πολύ περιορισμένες οι δυνατότητες εξεύρεσης ισοδυνάμων το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", το σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση προβλέπει 23% ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, 13% στα φροντιστήρια και απαλλαγή μόνο για νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η οδηγία του Αλέξη Τσίπρα προς το υπουργείο Οικονομικών είναι η εξάντληση κάθε δυνατότητας, ούτως ώστε η μέση οικογένεια να απαλλαγεί από την επιβολή ΦΠΑ ύψους 23% στην ιδιωτική εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Το θέμα απασχόλησε την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή  υπό τον πρωθυπουργό στην οποία συμμετείχαν οι: Τσακαλώτος, Παππάς, Σκουρλέτης, Φλαμπουράρης, Φίλης και Αλεξιάδης. Εκεί διαπιστώθηκε δυστοκία στην εξεύρεση ισοδυνάμων που θα αντικαταστήσουν τον ΦΠΑ 23% και εξετάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το σενάριο να ισχύσουν οι τρεις κλίμακες ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.