19 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ! Ενώ υπήρχε εναλλακτική, πρότεινε Ντόρα... η οποία αποσύρθηκε αφού δεν θα εκλεγόταν

Ενώ θα μπορούσε να προτείνει πχ. τον Κεφαλογιάννη που είναι ήδη 1,5 χρόνο ευρωβουλευτής και έχει επαφές στις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ απέσυρε την υποψηφιότητά της επειδή κρίθηκε ότι δεν ήταν πρόσφορο το έδαφος για την εκλογή της, λόγω των συσχετισμων που υπάρχουν στο ΕΛΚ... η ξεφτίλα είναι ότι είναι 12 υποψήφιοι για 10 θέσεις και μιλάνε για "δυσμενείς συσχετισμούς"!! Εν τω μεταξύ της Ντόρας της φταίει ο Σαμαράς

Μπορεί την περασμένη εβδομάδα πληροφορίες να ανέφεραν ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα πρότεινε την Ντόρα Μπακογιάννη για τη θέση αντιπροέδρου στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, κατά το επικείμενο συνέδριο του κόμματος της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς στη Μαδρίτη, ωστόσο, η λίστα του ΕΛΚ με τους υποψήφιους, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, δεν περιλαμβάνει το όνομά της.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως ο πρόεδρος της ΝΔ βρισκόταν σε ανοικτή γραμμή με Ευρωπαίους παράγοντες και σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους διεκδικητές της γαλάζιας ηγεσίας, προκειμένου να διασφαλιστεί, στο πρόσωπο της κυρίας Μπακογιάννη, θέση για τη ΝΔ στο 16μελές Προεδρείο (οι θέσεις είναι ουσιαστικά 14 αφού οι 2 αντιπρόεδροι είναι Επίτιμοι και σε αυτή τη φάση θα αντικατασταθούν οι 10) του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Και μπορεί η κυρία  Μπακογιάννη να είχε ξεκινήσει ήδη τις επαφές της στην Ευρώπη -αφού η υποψηψιότητά της θα έπρεπε να λάβει και τις αναγκαίες ψήφους- όμως, τελικά δεν συμπεριλαμβάνεται στην λίστα του ΕΛΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η ΝΔ απέσυρε την υποψηφιότητα της κυρίας Μπακογιάννη επειδή κρίθηκε ότι δεν ήταν πρόσφορο το έδαφος για την εκλογή της, λόγω των συσχετισμων που υπάρχουν στο ΕΛΚ.

Μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν ότι υποψήφιος για την θέση του αντιπροέδρου στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα ήταν και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Ωστόσο, ούτε εκείνος συγκαταλέγεται στους υποψήφιους.

Σημειώνεται πως η τελευταία φορά που η Νέα Δημοκρατία κατείχε θέση αντιπροέδρου ήταν την περίοδο 1999-2002, όταν εξελέγη στο Προεδρείο του κόμματος της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς ο τότε πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής.

Η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προεδρείου του ΕΛΚ θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου, στην ισπανική πρωτεύουσα, εκεί που, πλην του κ. Μεϊμαράκη, θα βρεθούν και οι κ. Κ. Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η λίστα με τους 12 υποψήφιους (πλην Ντόρας Μπακογιάννη):

Tobias BILLSTRÖM, Σουηδία
Anca BOAGIU, PNL, Ρουμανία
Kinga GÁL, FIDESZ, Ουγγαρία
Johannes HAHN, ÖVP, Αυστρία
Jyrki KATAINEN, Φινλανδία
David McALLISTER, Γερμανία
Dara MURPHY, Ιρλανδία
Paulo RANGEL, Πορτογαλία
Jacek SARYUSZ-WOLSKI, Πολωνία
Antonio TAJANI, Ιταλία
Marianne THYSSEN, Βέλγιο
Corien WORTMANN-KOOL, Ολλανδία

Της Ντόρας της φταίει ο Σαμαράς!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών διεκδίκησε μέχρι τελευταίας ώρας τις κατάλληλες προϋποθέσεις ωστόσο, όπως λένε συνεργάτες της, «υπέκυψε» υπό το βάρος του πλήθους των ισχυρών υποψηφιοτήτων (μεταξύ άλλων και οι Γίρκι Κατάινεν και Γιοχάνες Χαν) αλλά και… εσωτερικού δάκτυλου!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, συνεργάτες της κας Μπακογιάννη κάνουν λόγο για παρέμβαση του κ. Αντώνη Σαμαρά προς το γερμανικό CDU, με το επιχείρημα ότι ενδεχόμενη εκλογή της κας Μπακογιάννη θα συνιστούσε έμμεση αλλά σαφή παρέμβαση στην κούρσα διαδοχής της Νέας Δημοκρατίας.

Με το σχόλιο «η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά» απαντούσαν στις σχετικές διαρροές συνομιλητές του κ. Αντώνη Σαμαρά, προσθέτοντας καυστικά «δηλαδή ο τέως Πρωθυπουργός κάλεσε έναν έναν τους 749 εκλέκτορες του ΕΛΚ;».