22 Οκτωβρίου 2015

ΦΩΤΟ και ας πούμε "συνάντηση" Μεϊμαράκη – Μέρκελ η οποία δεν αναφέρθηκε σε "κοινές περιπολίες με Τουρκία"

Εντάξει όμως Βαγγέλη φτάνουν τώρα οι φωτογραφίες, είσαι μεγάλος ηγέτης το εμπεδώσαμε. Τώρα γύρνα γρήγορα πίσω γιατί εδώ γίνεται της πο@τάνας με νομοσχέδια για ΜΜε, Σαββαϊδου κ.λπ και η ΝΔ είναι απούσα! Έβγαλε ανακοίνωση 3 γραμμές για το πραξικόπημα με τη Σαββαϊδου και τελείωσε το θέμα... ΕΛΕΟΣ!

Με ικανοποίηση ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και τα μέλη της ελληνικής αποστολής, άκουσαν την ομιλία της Άνγκελα Μέρκελ στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, μιλώντας για το προσφυγικό, δεν έκανε καμία αναφορά για κοινές περιπολίες Ελλάδας -Τουρκίας, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της επίλυσης του προσφυγικού και της ανθρώπινης αντιμετώπισης των προσφύγων.

Η κυρία Μέρκελ τόνισε την ανάγκη για αλληλεγγύη στην Ευρώπη, προκειμένου να λυθεί το προσφυγικό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο κόσμος στην Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι είναι ανάγκη να τα σύνορα των χωρών να ανοίξουν, ώστε να καταστεί δυνατή η ανταλλαγή προσφύγων».

«Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις σε Ισπανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία ήταν δύσκολες, αλλά τώρα βλέπουμε αποτελέσματα. Δεν θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς τη βοήθεια του ΕΛΚ», είπε.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί συνάντηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με την κυρία Μέρκελ κατά την οποία της εξήγησε τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς.