26 Οκτωβρίου 2015

Μετά από αυτό το τρικ θα κόψει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επικουρικές! – Ακολουθεί το ΕΚΑΣ και συνεχίζουν

Μετά το τέλος των επικουρικών, οι οποίες θα απορροφηθούν από τις κύριες, έρχεται και το τέλος του ΕΚΑΣ, αφού οι δανειστές πιέζουν να καταργηθεί μέσω της απορρόφησης στην εθνική σύνταξη. Οι δανειστές πάτησαν πόδι, ώστε «να ενσωματωθεί το ΕΚΑΣ στην εθνική σύνταξη, προκειμένου να σωθεί». Άρα, όσοι λαμβάνουν την εθνική σύνταξη των 360 ευρώ δεν θα δικαιούνται και το ΕΚΑΣ.

Ουσιαστικά, το νέο δόγμα της κυβέρνησης είναι «κόβω επικουρικές και ΕΚΑΣ για να σώσω τις κύριες».

Μετά από το γενικό αυτό μπαράζ επεμβάσεων, οι 13 συντάξεις που υποσχέθηκε η κυβέρνηση γίνονται ουσιαστικάμόλις δέκα!Το νέο σχέδιο κόβει τουλάχιστον δύο συντάξεις από τους συνταξιούχους… Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Νεφελούδης, δήλωσε στον υπογράφοντα ότι «αν δεν παρθούν αποφάσεις, δεν θα υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν οι συντάξεις».

Έτσι, οδηγούμαστε τάχισταστη συγχώνευσηκύριαςκαι επικουρικής σύνταξης με την κύρια εξέλιξη,που θα κόψει πάνω από 250-400 ευρώ τον μήνα από σχεδόν όλους τους συνταξιούχους. Αν δεν πάμε σε ένταξη του ΕΚΑΣ στην εθνική σύνταξη, τότεδεκάδες χιλιάδεςσυνταξιούχοι θα χάσουν 32-230 ευρώ τον μήνα!

Δείτε πολύ απλά τι συμβαίνει: Με τη μείωση 6% του Σεπτεμβρίου χάθηκαν 1,9 επικουρικές ανά συνταξιούχο.Με την ενσωμάτωση κύριας και επικουρικής και τη φορολόγησημε 10% χάνονται πάνω από επτά επικουρικές. Έτσι, σε διάστημα έξι μηνών θα χαθούν εννέα επικουρικές συντάξεις μέσω της συγχώνευσης.Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους υπογραμμίζει ότι «η πρόταση της επιτροπής σοφών δεν είναι η πρόταση της ίδιας» και επισημαίνει ότι «στηρίζει μία εθνική σύνταξη, η οποία θα προέρχεται από τη φορολογία και θα μπορούσε να αντιστοιχεί στο 60% του μέσου εισοδήματος, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια».
Να τονιστεί ότιτο έλλειμμα στο Ασφαλιστικό είναι πάνω από 3% συντο έλλειμμα 1,8% στα έσοδα συν τα χρέη προς τον ΕΟΠΥΥ. Δηλαδή, μιλάμε για χρέη άνω των 5 δισ.

Στο νέο Ασφαλιστικό:

1. Δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια. Προς το παρόν, η κυβέρνηση απορρίπτει οποιαδήποτε σύνδεση σύνταξης με εισοδηματικά κριτήρια. Ωστόσο, η πίεση είναι ισχυρή, αφούλείπουν χρήματα από τα Ταμεία.

2. Το ποσοστό αναπλήρωσης θα είναι διαφοροποιημένο. Δηλαδή, αν αμείβεταικάποιοςμε 1.000 ευρώ, θα έχειδιαφορετικό το ποσοστό αναπλήρωσηςμε κάποιον πουεισπράττει 2.000 ευρώ.Η κυβέρνησηυιοθετεί το ποσοστό αναπλήρωσης για κύρια και επικουρική σύνταξηνα πέσειστο 55% από 70% που είναι σήμεραμε 35ετία.

3. Θα υπολογιστούν εκ νέουοι συντάξεις που πληρώνονται τώρα!Αν γίνει αυτό,κατά τους ειδικούς, οδηγούμαστε σε νέα μείωση συντάξεων έως 30%. Έτσι θα βρεθεί το ποσό των4 δισ. ευρώπου ζητάει το 3ο μνημόνιο!

4. Έρχεται είσπραξη της εισφοράς στην πηγήεισοδήματοςσε όλους τους επαγγελματίες για τις εισφορές του ΟΑΕΕ.

5.Έρχεται πληρωμή των εισφορών μαζί με τη μισθοδοσία, όσον αφορά το ΙΚΑ.

Σε κάθε ερώτημα για το Ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζει ότι «για να υπάρχουν χρήματα, ώστε να μπορούν να καταβληθούν κανονικά οι συντάξεις μόνο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, θα πρέπει να γίνουν μία σειρά από κινήσεις που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των Ταμείων».

ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ1,92 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ!

ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ 1.000 ΕΥΡΩ
ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ 200 ΕΥΡΩ
ΣΥΝΟΛΟ1.200ΕΥΡΩ
____________________________________

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟ 6%

32 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ

ή 384 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

ΧΑΘΗΚΑΝ 1,92 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ!

ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ: ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ: 7,2 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ!

ΚΥΡΙΑ +ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ 1.200 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΚΟΠΗ 10%+ 120 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ!

ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΕΤΟΥΣ120×12=1440

ΑΠΩΛΕΙΑ7,2 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ

ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΩΛΕΙΑΣ

9,12 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΥΤΙΑ
* Ρεπορτάζ από την εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που κυκλοφόρησε το Σάββατο 24/10/2015.