17 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΣΤΟΛΕ, ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕ! Την ώρα που στη Βουλή γινόταν σφαγή, ο Τζιτζικώστας έκανε συγκέντρωση σε… μπαρ

Η υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, πέρα από τον ατελή πολιτικό λόγο και τις προτάσεις “ελαφρότητας” που τη χαρακτηρίζουν μέχρι σήμερα, έχει το πρόσθετο δομικό πρόβλημα της θεσμικής “εκτροπής”.

Αν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κερδίσει τη μάχη και εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, η ιστορική παράταξη που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν θα έχει για πρώτη φορά τον αρχηγό της παρόντα εντός του Κοινοβουλίου, λόγω του συνταγματικού ασυμβίβαστου του Απόστολου Τζιτζικώστα, τουλάχιστον μέχρι το 2019.

Ενώ λοιπόν το επιτελείο Τζιτζικώστα πασχίζει να αρθρώσει ως αντίβαρο-απάντηση το εξαιρετικά αδύναμο επιχείρημα της “μάχης στην κοινωνία”, την ώρα που, όπως εύστοχα παρατήρησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο “Τζιτζικώστας θα δίνει εντολές με… φαξ από τη Συγγρού”, από χθες μια κεντρική επιλογή τους έγινε πρώτο θέμα συζήτησης στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Το επιτελείο του Απόστολου Τζιτζικώστα επέλεξε να του οργανώσει συνάντηση με νέους σε μπαρ του Κολωνακίου το βράδυ της Παρασκευής, την ώρα που στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έδινε την κρίσιμη μάχη κατά του νομοσχεδίου με το προαπαιτούμενα, που επιδεινώνει βιαίως την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών.

Ένα μείζον θέμα, η σπουδαιότητα του οποίου διέφυγε της προσοχής του επιτελείου Τζιτζικώστα, με αποτέλεσμα και το παραπάνω πολιτικό-επικοινωνιακό αυτογκόλ, που έδωσε… τροφή στους εσωκομματικούς αντιπάλους του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να τον σχολιάζουν με νόημα.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
http://ysterografa.gr