19 Οκτωβρίου 2015

Η Μεγάλη Μάχη για την Αικατερίνη της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων

Μεθυσμένοι και αλαζονικοί από την κατά κράτος επικράτησή τους άνευ αντιπάλου στον εγχώριο πολιτικό στίβο, οι συνδαιτυμόνες του Πρωθυπουργού, στο Μέγαρο Μαξίμου, έβαλαν έναν νέο στόχο: την καθαίρεση και αντικατάσταση της επικεφαλής της –θεσμικά ανεξάρτητης- Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων είναι η μόνη που μπορεί σήμερα να ελέγξει αποτελεσματικά διάφορα θέματα. Π.χ. ποιος πολιτικός επιχειρεί αναδρομικά να τοποθετήσει ένα δικαιολογητικό σ’ ένα ΑΦΜ ώστε να μην προκύψει πρόβλημα στον έλεγχο νομιμότητας ενός «πόθεν έσχες».

Η κυρία Σαββαΐδου είναι η μόνη που διαθέτει το μηχανισμό ελέγχου και τιμωρίας ή συγχώρεσης ορισμένων «φίλων» του νέου συστήματος εξουσίας που έχει εγκαθιδρυθεί τον τελευταίο χρόνο στην ελληνική επικράτεια.

Το ίδιο λάθος, αλαζονικής διαχείρισης εξουσίας πάλι με τις διοικήσεις Ανεξάρτητων Αρχών, είχε διαπράξει και η κυβέρνηση Σαμαρά. Το πλήρωσε ακριβά.

Όμως οι εκάστοτε σφουγγοκωλάριοι του Μεγάρου Μαξίμου δεν μαθαίνουν. Με την έπαρση που τους διακρίνει, γράφουν και σβήνουν ονόματα. Επιδιώκουν να τοποθετούν σε κάθε πυλώνα εξουσίας «δικά τους παιδιά». Τον σύντροφο της συντρόφισσας στην προεδρία μιας εισηγμένης επιχείρησης, την κόρη και τον γιό του συναγωνιστή στη διοίκηση Κρατικών Οργανισμών που θα έπρεπε να έχουν καταργηθεί, τους συγγενείς, φίλους και αγαπητικούς των υπουργών σε θέσεις δημοσίου χρήματος και κρατικής επιρροής.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να απομακρυνθεί από τη θέση της η ένοικος της οδού Καραγεώργη Σερβίας 8: Η μη εκπλήρωση των στόχων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ή/και η παραπομπή της στη Δικαιοσύνη για κακούργημα. Ο πρώτος δεν υφίσταται. Για τον δεύτερο ξεκίνησε η μάχη.

Η Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση, κατά την πρώτη της 7μηνη θητεία, είχε επιχειρήσει την εκπαραθύρωση της κας Σαββαίδου. Τότε, το Μέγαρο Μαξίμου είχε προσπαθήσει να παρακάμψει την ΓΓΔΕ με εκχώρηση αρμοδιοτήτων της στην τότε συντρόφισσα υπουργό, κ. Νάντια Βαλαβάνη. Όχι μόνο απέτυχαν αλλά υπογράφοντας το Μνημόνιο ΙΙΙ αποδέχθηκαν την περαιτέρω ενίσχυση της ανεξαρτησίας και στελεχιακής αναβάθμισης του μηχανισμού που εποπτεύει η ΓΓΔΕ.

Σήμερα, οι καρεκλοκένταυροι του Μεγάρου Μαξίμου πήραν αφορμή από την ποινική δίωξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος της Γενικής Γραμματέως ΔΕ, Κατερίνας Σαββαΐδου, για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, για το γεγονός ότι εξέδωσε εγκύκλιο στις αρχές του χρόνου που προσέφερε μεγαλύτερη προθεσμία στους τηλεοπτικούς σταθμούς να αποδώσουν το 20% από τις διαφημίσεις στο ελληνικό Δημόσιο.

Εντελώς συμπτωματικά, η –ανεξάρτητη- Δικαιοσύνη, προσπαθεί να ολοκληρώσει αυτή την εποχή, την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς από τους εισαγγελείς Ιωάννη Δραγάτση και Αγγελική Τριανταφύλλου για το ενδεχόμενο αδίκημα απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, για μια παλιά υπόθεση ενός φορολογικού προστίμου ύψους 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία της Βορείου Ελλάδος.

Είναι προφανές ότι ουδείς στο Μέγαρο Μαξίμου κόπτεται για την απονομή Δικαιοσύνης στα θέματα αυτά.

Η θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων είναι το ζητούμενο και οι υποψήφιοι διεκδικητές της, εμφανίζονται ήδη με παθιασμένες παρεμβάσεις, στα ….αριστερά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μαζικής ενημέρωσης…

Χρήστος Κώνστας
http://www.paraskhnio.gr/i-megali-maxi-gia-tin-aikaterini-tis-gg/