07 Οκτωβρίου 2015

ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΑΚΟΥΝΕ; Βαρεμένος: Καλή η αναζήτηση στηριγμάτων στις ΗΠΑ αλλά όλα θα κριθούν στην Ευρωζώνη - ΒΙΝΤΕΟ

"Είναι καλό το άνοιγμα και η αναζήτηση στηριγμάτων είτε στις ΗΠΑ είτε αλλού αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τελικά το θέμα θα κριθεί στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης. Μέχρι να αλλάξει αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε" τόνισε ο αντιπρόεδρος της βουλής Γιώργος Βαρεμένος στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο λαός γνωρίζει ότι υπάρχει ακόμα ανηφόρα. Ο λαός δεν θέλει να δει τη συνέχεια θυσιών χωρίς προοπτική, θυσίες με άνιση και άδικη κατανομή, τη συνέχιση μιας ύβρεως, μέσα στην κρίση κάποιοι αντί να χάνουν να κερδίζουν. Πρέπει κι αυτοί να συμβάλλουν, είπε.

Ο κ. Βαρεμένος ανέφερε ότι η συμφωνία είναι μια τελευταία ευκαιρία αλλά έκανε λόγο για ασφυκτικά πλαίσια που περιλαμβάνει. "Προσωπική μου γνώμη είναι-και μακάρι να εκπλαγώ-  ότι η συμφωνία δεν μπορεί να αντικατασταθεί στο σύνολό της με ισοδύναμα. Πρέπει να βάλουμε κάποιες προτεραιότητες" τόνισε στη συνέχεια.

"Συμφωνώ με τα ισοδύναμα που παρουσίασε ο υπουργός Πολιτισμού παρότι είναι τραυματικό, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια αυτά για τον πολιτισμό, αλλά τι να κάνουμε που είμαστε σε αυτή φάση που πρέπει να αντλήσουμε χρήματα για άλλο σκοπό" πρόσθεσε.

Ο κ. Βαρεμένος είπε ότι χρειάζεται ριζοσπαστική, παράτολμη δράση από την κυβέρνηση. "Πρέπει να πείσουμε ότι δεν είμαστε διαχειριστές μια μιζέριας αλλά φορείς υπέρβασης και αλλαγής" κατέληξε.