22 Οκτωβρίου 2015

Ο ΓΑΠ δέχτηκε μικρότερο γραφείο και πήρε το ευχαριστώ του Βούτση-Αρνήθηκε ο σημίτης

[Στον ΓΑΠ μπορείς πολιτικά να καταλογίσεις τα πάντα! Από δόλο μέχρι ηλιθιότητα (προσωπικά κλίνω στην ηλιθιότητα)! Το μόνο που δεν μπορείς να του καταλογίσεις είναι ότι είναι γαϊδούρι και δεν έχει τρόπους... ακόμα τον θυμάμαι πριν καμιά 10αριά χρόνια να δίνει, σε μια παρέλαση, καραμέλες (που προφανώς κουβαλούσε επί τούτου μαζί του) στα παιδιά του Καραμανλή]

Είναι ο μόνος πρώην πρωθυπουργός που έχει ανταποκριθεί στην έκκληση του Προέδρου της Βουλής - Ο κ. Σημίτης έχει ήδη αρνηθεί και τις δύο προτάσεις - Ανέστιοι παραμένουν οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων
Ανέστιοι παραμένουν οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων καθώς οι υπηρεσίες του κοινοβουλίου δεν έχουν καταφέρει να βρουν χώρο εντός του βουλευτηρίου για να τους παραχωρήσουν γραφεία.

Το θέμα, πάντως, έχει αναλάβει προσωπικά και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, επιχειρώντας να εξορθολογήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους πρώην πρωθυπουργούς που σήμερα δεν διατηρούν την βουλευτική τους ιδιότητα. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου στους οποίους είχαν παραχωρηθεί γραφεία εντός του Μεγάρου συνολικού εμβαδού άνω των 250 τ.μ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βούτσης τους έχει προτείνει να μεταφερθούν σε μικρότερα γραφεία εντός του βουλευτηρίου ή σε μεγαλύτερα σε κτήρια που μισθώνει το κοινοβούλιο.

Μέχρι τώρα μόνο κ. Παπανδρέου έχει ανταποκριθεί στην έκκληση του Προέδρου, εγκαταλείποντας το ιστορικό γραφείο που στο παρελθόν το είχαν ο παππούς του Γεώργιος Παπανδρέου και ο πατέρας του Ανδρέας Παπανδρέου. Ο νεότερος δέχθηκε να εγκατασταθεί σε μικρότερο χώρο, πάντα όμως εντός του βουλευτηρίου, όπως ήταν η αρχική του επιθυμία. Όμως, στο κενό γραφείο μεταφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς και το προσωπικό που δικαιούται ως πρώην πρωθυπουργός.

Πάντως, ο κ. Βούτσης ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου με επιστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σημίτης έχει ήδη αρνηθεί και τις δύο προτάσεις του προέδρου, ενώ ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ενοχληθεί ακόμα λόγω -όπως αναφέρουν οι πηγές- των εσωκομματικών εξελίξεων στην ΝΔ που μπορούν είτε να λύσουν είτε να δημιουργήσουν περισσότερες ανάγκες. Αν για παράδειγμα εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τότε θα αφήσει το μεγάλο γραφείο που κρατά ως πρώην πρόεδρος της Βουλής και θα λύσει αρκετά χωροταξικά ζητήματα.

Αν, όμως, η κάλπη βγάλει άλλο αποτέλεσμα τότε δημιουργούνται περαιτέρω ανάγκες.

Η επιστολή του Βούτση στον Παπανδρέου

Χρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αρνήθηκε να αλλάξει γραφείο στη Βουλή ο Σημίτης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βουλή απηύθυνε και στον Κώστα Σημίτη αίτημα να παραδώσει το γραφείο των 70 τ.μ. που διατηρεί στο κεντρικό κτίριο και να εγκατασταθεί σε μικρότερο γραφείο ή να μετακινηθεί σε μεγάλο χώρο σε άλλο κτίριο της Βουλής, εκείνος ωστόσο αρνήθηκε να ανταποκριθεί.

Το ίδιο αίτημα πρόκειται να απευθύνει η Βουλή και προς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο από το κεντρικό κτίριο είχαν αποχωρήσει οι πρώην πρόεδροι της Βουλής, οι οποίοι δεν είναι βουλευτές και εγκαταστάθηκαν σε γραφεία σε κτίρια του Κοινοβουλίου, πέριξ του Μεγάρου.